PHP ve MySQL tam olarak bu işe yarıyor. Sayfa her açıldığında güncel verileri çekebileceğin bir alt yapı oluşturabilir. MySQL bu verileri tuttuğun veri tabanın olacak. Eğer veri tabanına ihtiyacın yoksa PHP ile her seferinde sayfaya talep oluşturabilirsin.
Veri tabanı kullanmanın sana şöyle bir avantajı olur. PHP'de CRON işleri yardımıyle belirli bir periyotta sitedeki verileri okuyup veri tabanına kaydedersin ve PHP ile gösterirken kendi veri tabanını okuduğun için sayfan daha hızlı açılır.
Bu işlem için de veri tabanı bağlantısı (INSERT, UPDATE, DELETE) işlemlerini ve döngüleri bilmen gerekiyor.
Bahsettiğim PHP ile siteden veri çekme işlemi için de CURL ile siteye bot atman gerekiyor.
Tabi PHP ve MySQL için başlangıç kısmı için yeterli olur. Her markaya açıklama açarsan da sana yeter. Fakat ileride işler büyüdüğünde çeşitli fonksiyonlar getirdiğinde nesne tabanlı programlama ile MVC bir proje sana daha çok yardım eder. PHP tabanlı olarak Laravel var. Çözmen çok zor olmaz.
Ancak ben daha profesyonel sistemler yapmak istiyorum dersen. ASP.NET öğrenmelisin. .NET Core veya Framework şu an çok yaygın olarak kullanılıyor.