Telefon Flex neden bozulur?

Daha fazla  
Merhaba. Samsung M51 telefonum var. Geçen hafta ekran birden gitmişti ve telefon bir daha açılmamıştı. Samsung yetkili servise götürdüm, soket ve Flex değiştirerek telefonumu tamir ettiler. Flex'in neden bozulabileceğini sordum ama tam yanıt alamadım. Burada sizin tecrübeleriniz var mı bu konu hakkında?

Telefonu kullanım şeklimden de bahsedeyim biraz.

İlk olarak Adana'dayım ve hava aşırı sıcak. Bu sıcaklar sebep olmuş olabilir mi Flex'in bozulmasına.

İkinci olaraksa son birkaç aydır telefonumu Baseus adaptörü ve Baseus kablosuyla şarj ediyorum. Bunun bir zararı olmuş olabilir mi?

Orijinal adaptör, orijinal adaptör, orijinal adaptör. Her zaman orijinalini kullanacaksın. Kablo yine bir etki etmez ama adaptörler mahvediyor cihazları.

Sıcak falan olması değil, adaptör sebep oldu ona.

Adaptörün sebep olduğunu nasıl anladın peki?

Ender bilgilerini bizimle paylaşarak bizi aydınlat lütfen.

Baseus kaliteli markadır aslında tabi modele göre değişir ama bence Flex'e etki eden şey Adana gibi sıcak bir yerde oyun oynuyorsanız ısıdan dolayı yapacağını düşünüyorum. Adaptör ve kablo genellikle bataryaya etki eder.

Orijinal adaptör, orijinal adaptör, orijinal adaptör. Her zaman orijinalini kullanacaksın. Kablo yine bir etki etmez ama adaptörler mahvediyor cihazları.

Sıcak falan olması değil, adaptör sebep oldu ona.
Orijinal Samsung adaptör alayım o zaman ama Samsung adaptörler de hep tek tip ve çok ısınıyorlar. Üst seviye bir şey göremiyorum.

Orijinal Samsung adaptör alayım o zaman ama Samsung adaptörler de hep tek tip ve çok ısınıyorlar. Üst seviye bir şey göremiyorum.
Oyun oynamam. Sıcakta da şarj etmek istemediğimden buz kalıbı koyuyordum telefonun altına şarj ederken. Tabi arada kılıf var, su geçmiyor.

Bu nasıldır, tavsiye der misiniz?

Milyonda bir fabrika hatası vardır o da size denk gelmiştir. Çok kafaya takmanıza gerek yok. Flex genelde kolay kolay bozulan bir şey değil. Flex yerine gitse gitse ekran giderdi çok çalıştırmadan veya ısınmadan.

Oyun oynamam. Sıcakta da şarj etmek istemediğimden buz kalıbı koyuyordum telefonun altına şarj ederken. Tabi arada kılıf var, su geçmiyor.
Sıcak telefona yada şarj olurken ısınacak telefona buz ile müdahale etmen yanlış, içinde nem ve yoğuşma kaçınılmaz.

Adaptörün sebep olduğunu nasıl anladın peki?

Ender bilgilerini bizimle paylaşarak bizi aydınlat lütfen.
3. parti adaptörler sokete yanlış akım gönderip normalden fazla ısınmasına sebep olabiliyor ve soket bozulmalarında ilk sırayı her zaman orijinal olmayan adaptörlerle şarj etmek çeker.
çok ısınıyorlar.
Isınması bir problem değil.
Onu yapma işte, anakart lehimlerini bile çatlatabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı