Telefon hattını internet olarak kullanmak

ferdimm

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim şöyle bir sıkıntım var. Bizim eski ev ile yeni evimiz yan yana modem eski evde ve ben de eski evden CAT6 ile internet kablosu çektim yeni evimize ancak buvata baktığımda telefon kablosu çekilmiş internet hattı yok. Ben de bu telefon kablosunu CAT6 ile ilişkilendirmek istiyorum. Telefon kablosunda 4 pin var yani renkler şöyle 2 açık mavi 1 koyu mavi 1 beyaz kablo bulunuyor.

İç tesisat ile uğraşmayın derim. Sizin için iki adet yeterli olacaktır. Bunları tespit etmek gerekir. İnternet bulunan evden dediğiniz gibi direkt olarak modeme çekin daha iyi olur.

Arkadaşlar benim şöyle bir sıkıntım var. Bizim eski ev ile yeni evimiz yan yana modem eski evde ve ben de eski evden CAT6 ile internet kablosu çektim yeni evimize ancak buvata baktığımda telefon kablosu çekilmiş internet hattı yok. Ben de bu telefon kablosunu CAT6 ile ilişkilendirmek istiyorum. Telefon kablosunda 4 pin var yani renkler şöyle 2 açık mavi 1 koyu mavi 1 beyaz kablo bulunuyor.
O işler öyle olmuyor maalesef.

Eski evde babamlar otuyor internet onlarda kullanıyor. O yüzden yeni eve kablo çektim yoksa çoktan telefon hattını ve modemi yeni eve alırdım, sıkıntısız kullanırdım. Ama şu an eski bir modem ile router yaptım kullanmaya başladım. Hepinize teşekkürler ederim.

İç tesisat ile uğraşmayın derim. Sizin için iki adet yeterli olacaktır. Bunları tespit etmek gerekir. İnternet bulunan evden dediğiniz gibi direkt olarak modeme çekin daha iyi olur.

Ben de öyle yaptım, direkt kablo çektim yeni eve. En yakın telefon hattını tesisattan çekip internet kablosunu verdim odaya, oradan da eski modem takıp router yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. En iyisini yapmışsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı