Telefon Kutusundan Modeme Cat7 Kablo Bağlanır mı?

Omersa90

Hectopat
Katılım
23 Temmuz 2014
Mesajlar
294
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler diliyorum. İnternet altyapımı telefon kutusundan modeme kadar hiç ek olmadan Cat 7 kablo ile yenilemek istiyorum, böyle bir şey mümkün müdür? Piyasada bulunan RJ 11 konnektörler Cat 7 kablo ile uyumlu mudur?
 
Piyasada son derece kalitesiz CAT5'ten farkı olmayan CAT 6 ve CAT 7 mevcut. Ayrıca fiber internet kullanmayacaksanız çok gereksiz bir eylem düşünüyorsunuz. Kutudan modeme çekilecek mesafe kısa ise emin olun ki normal bir sağlam ve eksiz kablo ile CAT arasında 0.5 SNR artış anca olur. Sadece çok uzun mesafelerde bu farkı görebilirsiniz. Kablo kaplama kalınlığı fazla olan modellerde RJ 11 çakmak zor ama normal olarak uyuyor.
 
30 - 35 metre bir mesafe söz konusu. Şuan 50 Mbps internet kullanmaktayım. Modem arayüzünde ulaşılabilir hız olarak 95 Mbps görünmekte. Amacım altyapımı en iyi ve en son teknoloji olarak yenilemek sonra 100 Mbps hız paketine geçiş yapmak.

Modem arayüzündeki bilgiler ise şöyle; ulaşılabilir hız devamlı değişken.

qweqweqwe.PNG
 
Gece ve gündüz yoğunluğa göre gürültü oranı değişir o yüzden hız devamlı değişkenlik gösterir. Şu an bir problem yok o hızı alabilirsin.
 
Şuan 100 Mbps hız almam mümkün görünmüyor zira 100 Mbps hız için 102.000 Mbps gibi bir değer girilmesi gerekiyor.
 
Zaten tanımlanan hız değerini hiç anlamayacaksınız ki. Ha 100 almışsın ha 98. Bu kafa ile gidersen olmaz. 50 aldığın için bile şanslısın.
 
Bu kafa ile gidersen olmaz mı ? Siz ne demeye çalışıyorsunuz ? Benim demek istediğim 100 Mbps paketine geçiş yapsam, değer olarak 102.000 Mbps gibi bir değer girilecek modem arayüzüne. Ulaşılabilir hız 100 Mbps bazen ise 95 Mbps gibi değerlere düşüyor ve devamlı kopmalar yaşayacağım.
 
Son düzenleme:
Bu kafa ile gidersen olmaz mı ? Siz ne demeye çalışıyorsunuz ? Benim demek istediğim 100 Mbps paketine geçiş yapsam, değer olarak 120.000 Mbps gibi bir değer girilecek modem arayüzüne. Ulaşılabilir hız 100 Mbps bazen ise 95 Mbps gibi değerlere düşüyor ve devamlı kopmalar yaşayacağım.
Ona kopma değil gürültü oranında artması denir. Alt yapısal ve hat zayıflamasına bağlı düşüşler. Bölgesel kullanım yoğunluğu dahil. 100 Mbps bir internet alırsan sana 120 Mbps tanımlamazlar. Evet söylediğim şey sana 100 tanımlamalar zaten 100 üzerinden 100 istediğini yap alamazsın. Sonuçta fiber optik kablo kullanmıyorsunuz. Sana yardımcı olmaya çalışırken sen yazdıklarımı anlıyor musun? Bilmediğin şeylerde neden kendi bildiğini okuyorsun. Neyse hadi eyvallah. Başkası yardımcı olsun sana.
 
Anlaşamıyoruz. Sen farklı şeyler söylüyorsun ben farklı şeyler söylüyorum. Anlatmak istediğim ulaşılabilir hız modem üzerinde tanımlı olan hız. Benim günlük kullanımda alacağım hız değil. Kaldı ki fiberde bile 2 - 3 Mbps azalmalar oluyor, benim 100 Mbps hız almam hayalden ibaret olur.

Bir önceki mesajımda yanlış yazmışım 102.000 Mbps yazmak istemiştim.

Şuan 50 Mbps pakedi tanımlı hız 51.198
100 Mbps paketinde ise bunun 2 katı 102.396 olması gerekiyor.
Benim ulaşılabilir hızım ise 100.108, yani her halükarda sıkıntı olacak. Anlatmak istediğim tam olarak buydu.
 
Anlaşamıyoruz. Sen farklı şeyler söylüyorsun ben farklı şeyler söylüyorum. Anlatmak istediğim ulaşılabilir hız modem üzerinde tanımlı olan hız. Benim günlük kullanımda alacağım hız değil. Kaldı ki fiberde bile 2 - 3 Mbps azalmalar oluyor, benim 100 Mbps hız almam hayalden ibaret olur.
Fiber ping farkı olur ve kopma olmaz. Bahsettiğim fiber tam fiber. Sen 100 Mbps alırsın ama SNR düşer kopma olur ama sık olmaz. Yoğun kullanım zamanlarında tam performans alamazsın ama gün içerisinde değişkenlik olur. Ama normal olarak 100 Mbps tanımlasalar en az 93 alırsın. Netspeed kullanıyorsanız bunu almaktan korkmayın. Hangi interneti kullanıyorsun onu söyle.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı