Telefon nasıl şarj edilmeli?

20 gün şarj edin olayı yeni nesil piller için geçerli değil. Akıllı telefonlar zaten %100 şarj oldukları zaman akımın pile gitmesini engelliyor. Takoz diye tabir ettiğimiz eski nesil telefon bataryalarının pil hücresinin canlandırılması amacıyla 20 saat şarj edilmesi mantıklıydı. Ama şimdi yeni nesil lithium polymer ve lithium ion pillerin artık bu saçma işleme hiç ihtiyacı yok.

Evet öneririm.
Çok teşekkürler sağ olun çok iyi bilgilendirdiniz. En son olarak siz telefonunuzu ilk aldığınızda ilk nasıl şarj ettiniz ve diğer günler ne yaptınız :LOL:

Tamamen şarj etmeme durumunda telefon pil değerlerinde hızlı düşüşler meydana geliyor. Tam doldurmak şart bana göre, lityum polimer piller şarj etmeyi sever, ancak tam doldurmamak pil performansını etkiliyor. Yapmanız gereken pili tam doldurduktan sonra kullanmaya devam etmektir. Pili tam doldurmayıp kullanmaya başladığında uzun vade içinde pil performansında düşüş olacaktır. Pili tam doldurduktan sonra 5-10 dakika daha şarjda tut ve telefonu şarjdan çıkardıktan sonra kullanmaya başla. 5-10 dakika %100 olduktan sonrada telefonu şarjda bırak dememin nedeni bazı telefonlarda gösterge %100 olmasına rağmen telefonu çıkardığında çabuk şarj azalması meydana geliyor, bu yüzden böyle yap diyorum. Şarj dolduktan sonrada dediğim süre aralığında fazla telefonu şarjda bırakma. Batarya patlamaları meydana gelebilir uzun süreli şarjda beklemede. Şimdiki telefonumda da eski telefonunumda da telefonu yatarken şarjda takıyordum sabaha kadar şarjda kalmasına rağmen pil ömründe herhangi bir sıkıntı olmadı bende, telefonu 2,5 yıldan fazladır kullanmama rağmen. Telefon şarjdayken telefon ile oyun oynama, video izleme gibi aktiviteler yapman batarya ömrünü ciddi derecede etkileyecek konular, şarjdayken telefon ile uğraşmaman uzun vadeli bir pil kullanımı sana sağlar.

Tamamen şarj etmeme durumunda telefon pil değerlerinde hızlı düşüşler meydana geliyor. Tam doldurmak şart bana göre, lityum polimer piller şarj etmeyi sever, ancak tam doldurmamak pil performansını etkiliyor. Yapmanız gereken pili tam doldurduktan sonra kullanmaya devam etmektir. Pili tam doldurmayıp kullanmaya başladığında uzun vade içinde pil performansında düşüş olacaktır. Pili tam doldurduktan sonra 5-10 dakika daha şarjda tut ve telefonu şarjdan çıkardıktan sonra kullanmaya başla. 5-10 dakika %100 olduktan sonrada telefonu şarjda bırak dememin nedeni bazı telefonlarda gösterge %100 olmasına rağmen telefonu çıkardığında çabuk şarj azalması meydana geliyor, bu yüzden böyle yap diyorum. Şarj dolduktan sonrada dediğim süre aralığında fazla telefonu şarjda bırakma. Batarya patlamaları meydana gelebilir uzun süreli şarjda beklemede. Şimdiki telefonumda da eski telefonunumda da telefonu yatarken şarjda takıyordum sabaha kadar şarjda kalmasına rağmen pil ömründe herhangi bir sıkıntı olmadı bende, telefonu 2,5 yıldan fazladır kullanmama rağmen. Telefon şarjdayken telefon ile oyun oynama, video izleme gibi aktiviteler yapman batarya ömrünü ciddi derecede etkileyecek konular, şarjdayken telefon ile uğraşmaman uzun vadeli bir pil kullanımı sana sağlar.
Peki bu anlattığınız telefonu ilk şarj ederken olay mı? Değilse diğer mesajlara ters düşüyor. Kafam biraz karışık kusura bakmayın. :)

Hayır telefonu ilk alırken için demiyorum, telefonu ilk aldığın zaman şarj ne kadarsa pili tam doldur ve kullanmaya başla. Saatlerce şarja takmana gerek yok yeni telefon aldığın zaman.

Hayır telefonu ilk alırken için demiyorum, telefonu ilk aldığın zaman şarj ne kadarsa pili tam doldur ve kullanmaya başla. Saatlerce şarja takmana gerek yok yeni telefon aldığın zaman.
Fakat önceki sayfadaki arkadaşlar %80 ve %85'e kadar doldurmayı öneriyorlar siz %100 arada kaldım hangisi daha sağlıklı? Çünkü bataryayı öldürmek istemiyorum. Malum şarj çok hızlı bitiyor o zaman.

Arkadaşlar biriniz %100 olup 5 dakika bekleyin demişsiniz biriniz %80 olup çıkartın demişsiniz. Bu sorunun cevabını bende arıyorum fakat ters düşüyor söyledikleriniz. Ama @BERWAR forumda uzun süreli kalmış galiba ona güveneceğim.
Biraz bekleyin yakında cevap verecektir. Çünkü arada kalmış bir konu.

Benim bahsettiğim konu uzun süreli batarya performansı nasıl stabil olur söylemine dayalı bir mesajdı. Yeni telefon alıp dediğim gibi saatlerce şarja bırakmana gerek yok, dolumu tamamlandığında çıkart bu kadar basit. Şehir efsaneleri inanıp 12 saat şarjda tutmanıza gerek yok.

Cihazı ilk aldığınızda %100 olana kadar şarj edin, %100 olduktan sonra şarjdan çıkartıp bir kere yeniden başlatıp tekrar şarja takın ve 5-10 dakika şarjda tutun. İlk bir kaç şarj döngüsünü bu şekilde yapın. Sonraki kullanımlarda ise cihazı mümkün olduğunca %20'nin altına indirmeden şarja takın ve tamamen dolana kadar bekleyin. Cihazı çok acil olmadığı zaman hiç bir şekilde şarja takılı iken kullanmayın zaten cihazların şarjı çabuk doluyor 30-40 dakika kitap okuyun veya spor yapın cihaz o sırada büyük oranda dolacaktır. Cihazı şarjdan çekmeniz gerekirse 75'e kadar dolmadan önce çekin 90 civarlarında 80 civarlarında çekmeyin çünkü %75 civarından sonra cihaz hücreleri tam kapasite doluma geçirir ve bu işlemin yarıda kalmasını istemezsiniz. 2 haftada bir kez de cihazı kapanana kadar kullanıp bataryayı tam boşaltın ve şarja takıp tam dolana kadar bekleyin bu işlem tüm hücrelerin boşalıp tekrar dolmasını ve tazelenmesini sağlar ve bataryayı kalibre eder.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı