Telefon numarasını izinsiz paylaşmak davalık eder mi?

Katılım
6 Nisan 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç haftadır bana sosyal medyalar üzerinden hakaretlerde bulunan bir kişi var. Kendisi beni sürekli kötülüyor, diğer arkadaşlarımı bana karşı kışkırtıyor. Gerçek hayat üzerinden herhangi bir bağlantımız bulunmamaktadır. Yani ne ben onu doğru düzgün tanıyorum ne de o beni tanıyor. Şimdi bu kişi anne aile demiyor. Hakaret, saygı sınırını aşmış durumda. Bu durum benim çok zoruma gidiyor. Ortam sanal olduğu için elimden bir şey gelmiyor. Son zamanlarda bir şekilde bunun telefon numarasını buldum. Arayıp konuşacaktım ama benim de telefonum bu sefer ona kayıt olacağı için az sonra yapacağım şeyin aynısını o da bana yapabilir bu yüzden aramadım. Ben bu şahsın telefonunu kapılara, tuvaletlere vs. yazarsam eğer hukuksal yönden benim başım yanar mı? Adam benim soy adımı, nerede yaşadığımı, kim olduğumu doğru düzgün bilmiyor. Kendisi bu durumu benim yaptığımı tahmin ederse beni şikayet edebilir mi? Elinde herhangi bir kanıt yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pratikte bir şey sonuçlanacağını sanmıyorum ancak tabii ki de özel hayatın gizliliği kapsamında suç, belki teşhircilik kapsamında da suç teşkil edebilir, siz haklıyken haksız duruma düşmeyin, SS vb yöntemlerle suçunu kanıtlayıp bir avukat eşliğinde hukuki süreci başlatın, haklıysanız tazminatı masaflarınızın kat kat üstünde olacaktır.
 
Yaşım 18'den küçük olduğu için açamıyorum sanırım. Ayrıca böyle bir şey ile uğraşamam ailemin tepkisi farklı olur. Benim yapmak istediğimi üstte belirttim ama yaparsam başım belaya girer mi bilmiyorum.

Siber suçlarla ilgilenen birime şikayet edebilirsin.
 
Yaşım 18'den küçük olduğu için açamıyorum sanırım. Ayrıca böyle bir şey ile uğraşamam ailemin tepkisi farklı olur. Benim yapmak istediğimi üstte belirttim ama yaparsam başım belaya girer mi bilmiyorum.

Anneniz veya babanız sizden sorumlu oldukları için hukuki süreci beraber başlatırsınız, yine aynısı olur, ısrarcı davranırlarsa o zaman gerçek karşılığını alırsınız.
 
Neden böyle bir eyleme girdiğine ilişkin herhangi bir fikriniz var mı? Dediğiniz şeyler yasal olarak suç. Ha mahkeme ceza verir vermez orasını mahkeme bilir. Ama 2 yıldan 4 yıla kadar cezası var.
 
Son zamanlarda bir şekilde bunun telefon numarasını buldum. Arayıp konuşacaktım ama benim de telefonum bu sefer ona kayıt olacağı için az sonra yapacağım şeyin aynısını o da bana yapabilir bu yüzden aramadım.

Gizli numara özelliğini kullanabilirdiniz, tabii o kişi bunu kapatmadıysa.
 
Gizli numara özelliğini kullanabilirdiniz, tabii o kişi bunu kapatmadıysa.

Aranan kişi konu sahibi değil. Elinde arasının bozuk olduğu birinin numarası var. Yayayım mı diye soruyor. Allah aşkına su konudaki mesajları okuyun. Mesaj kasmaya çalışmayın. Biz mi eğitelim sizi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı