Telefon şarj olmuyor

279006

Hectopat
İyi günler, enteresan bir problemim var umarım yardımcı olabilirsiniz.
Amazon üzerinden Type-C to Type-C kablosu almıştım telefonumu bilgisayardan şarj edebilmek için fakat telefonum Micro USB girişliymiş öğrenmiş oldum uymayınca :D
Ertesi gün Type-C to Micro USB ve Micro USB to Type-C dönüştürücüler aldım ve şöyle bir şey oldu;

USB A to Micro USB to Type C to Micro USB.jpg

USB'a -> Micro USB -> Type-C -> Micro USB | telefonum bu şekilde şarj oluyor fakat kabloyu uzatmak için Type-C almıştım zaten. Yani kısaca dönüştürücüde sorun yok.

Type C to Micro USB.jpg

Type-C -> Micro USB | bu şekilde taktığım zaman telefonum şarj olmuyor fakat kabloda da bir sıkıntı yok. Type-C girişi olan bir cihazda dönüştürücü olmadan kullandım ve şarj etmeye başladı.

Sorun ne olabilir? Type-C kablo bilgisayarımın anakartına bağlı, herhangi bir ayar falan yapmam mı gerekiyor BIOS üzerinden falan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızda standart USB girişi bulunuyorsa ve telefonun orijinal şarj kablosunun bir ucu USB girişli ise dönüştürücüler ile uğraşmadan direkt USB porttan şarj edebilirsiniz.

Bilgisayarınızda standart USB girişi bulunuyorsa ve telefonun orijinal şarj kablosunun bir ucu USB girişli ise dönüştürücüler ile uğraşmadan direkt USB porttan şarj edebilirsiniz.

Zaten öyle şarj ediyordum fakat hem yavaş şarj ediyor hem de kısa. O yüzden Type-C kablo almıştım.

İlk fotoğraftaki dönüştürücüleri, dönüştürücülerde sorun olmadığını göstermek için takıp fotoğraf çektim.

Sorunum Type-C kablosuna Micro USB dönüştürücü taktığımda neden şarj etmiyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı