Telefon veya bilgisyarın yokluğu hissedilir mi?

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.954
Makaleler
45
Çözümler
9
Merhaba,

Bilgisayar iyice yavaşladı artık. Ani ekran kilitlenmeleri, kendi kendine reset atma ve daha önceden açılan bir şeyin bir daha açamaması sorunu var. 10 yılı geçmiştir sistemin parçaları.

Telefon olarak: Mobil bankacılık, konuşmak, sosyal medya gibi unsurlar telefonun biraz daha lazım olduğunun düşünüyorum. Ama bilgisayar konusunda bir şey diyemiyorum. Ancak bilgisayarla uzun zamandır bir sunu bile hazırlamadım, ödev yapmadım. Sadece internette geziniyorum. 2 GB DDR3 RAM ile yetiniyoruz.

Mesela abim; bilgisayara elini sürmez bile. İhtiyaç olarak görüyor musun diye sorduğum zaman hayır diyor. Hatta PC falan almayı düşünüyor musun dediğim zaman gerek görmediğini söyledi. Mesela dayıma da sordum PC olmadan olur mu diye. Elinde iPhone (sürümünü bilmiyorum ancak 3 yıllık telefon) 128 GB. Şimdiye kadar telefonuna format bile atmamış. Ben arada sırada atardım ancak gereksiz olduğunu sonradan anladım.

128 GB hafıza bana hayli hayli yeter. Onda sıkıntı yok. Sadece durduk yere format atıyorum. Neyse; en kolayından WhatsApp Play Store'de yaklaşık 6 milyar indirmesi var. Bunun ihtiyaç olduğunu görüyorum. Ama bilgisayarda WhatsApp açtığım çok nadir.

Dediğim gibi; bilgisayarda internetten bir bakmak için kullanırım. Film/Dizi izlerim. Ne ödev ne de sunu yaptığım yok. Depolama olarak yaptığım 2 tane USB ve bilgisayara yedekleme yaptım. Toplamda 11 GB veri var. Çoğu silinmelik zaten. Onları silersem video, doküman ve fotoğraf kalıyor. O da küsurat olarak 8-9 GB.

Konuyu biraz fazla uzattım. Ana noktaya gelecek olursak: Ben telefonu bir ihtiyaç olarak görüyorum. 6 milyar indirmesi olan WhatsApp bu kadar fazla kullanıldığı için bir ihtiyaç gibi. Ama şahsi birinin sunu ve ödev gibi şeylerin kullanacağını sanmıyorum. Veri depolamaya kafa yoran biriyim. 8 GB neyi me yetmesin ki? Drive zaten 15 GB. Bitti mi yenisini açarım, olay biter. Ya da gider 200 GB alan satın alırım. Kiralamak demek daha doğru. Mesela E-Devlet bile Play Store'dan iniyor. Bunun gibi ihtiyaç telefona var gibi.

Sizce nedir? İyi Sosyaller.
 
Son düzenleme:
Konunun tamamını şimdi okudum. Aşırı alengirli işler için kullanmasanız bile erişiminizde bir bilgisayar veya telefonunuzun olmaması yer yer size eksikliğini hissettirecektir diye düşünüyorum. Her insan nadiren de olsa arada bir bilgisayarının başına oturup belki film belki oyun belki Youtube'da biraz vakit öldürmek ister. Aynı durum farklı yerlerde telefon için de geçerli. Tavsiyem, ortalama bir iş notebooku ile birlikte telefon da satın almanız olabilir. Bütçenizi bilmediğim için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Eğer sadece birini alabilecek bir bütçeye sahipseniz, yazıda belirttiğiniz kadarıyla telefon almak sizin için daha mantıklı.
 
Konunun amacı ne?
Telefon veya bilgisayar almak arasinda mi kaldiniz?
İkisi de var. Ancak olmamayışı ne kadar etkiler gibisinden.

Eğer sadece birini alabilecek bir bütçeye sahipseniz, yazıda belirttiğiniz kadarıyla telefon almak sizin için daha mantıklı.
İkisi de var bende ancak dediğim gibi sadece hayatımızda olmasa nasıl olur anlamında demek istedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı