Telefona gelen "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giris yapilmistir" mesajı gerçek mi?

"e-Devlet kapısı şifreniz ile giris yapilmistir. Sizlere ait degilse ıutfen kontrol ediniz." "trgovapp" adlı kısa link. B003.

Babam ile bana aynı anda bu mesaj gönderildi. Mesajdaki yazım hataları bana ait değil belirli etmek için bilerek öyle yazdım. Direkt o şekilde gönderildi yani. Bilgilerimizin çalınmasından kaynaklı bir durum mudur?

Link e-Devlet'e gidiyor garip bir şekilde dolandırıcı mı değil mi emin değilim.

Link e-Devlet'e gidiyor garip bir şekilde dolandırıcı mı değil mi emin değilim.

Hocam herkese farklı isim ile gelmiş anlaşılan. E-devletten gelse görünen adıda EDEVLET tarzı bir şey olurdu diye tahmin ediyorum. Hanım'a gelen mesajda IBBVAPP diye bir şey

Hocam herkese farklı isim ile gelmiş anlaşılan. E-devletten gelse görünen adıda EDEVLET tarzı bir şey olurdu diye tahmin ediyorum. Hanım'a gelen mesajda IBBVAPP diye bir şey
E-devletten gelmediği kesin ama neden biri böyle bir şey yaptı. Galiba link kısaltma üzerinden para kazanıyor.

Hocam merhaba, link ilginç bir şekilde e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresine yönlendiriyor. Yönlendirme öncesinde veya esnasında çerezleri çalıyor olabilirler mi?

Çoğu kişiye gitmiş bu mesaj.

Siteyle etkileşime girmediğiniz popuplar vs. izin vermediğiniz taktirde ve arkada bir şeyin indirilmemesi halinde cookielere erişemezler diye bilmekteyim. Lakin linklere tıklama konusunda her zaman açıkgözlü olmak gerekir, sonuçta ne tür scriptlerle yazıldıklarını bilmemekteyiz.

"IBBMEZDAIBS" şeklinde bir isim ile aynı şekilde bana da geldi kesinlikle linke tıklamayınız.
"e-Devlet Kapısı şifreniz ile giris yapilmistir. Sizlere ait degilse Iutfen kontrol ediniz." "trgovapp" adlı kısa link. B003

Babam ile bana aynı anda bu mesaj gönderildi. Mesajdaki yazım hataları bana ait değil belirli etmek için bilerek öyle yazdım. Direkt o şekilde gönderildi yani. Bilgilerimizin çalınmasından kaynaklı bir durum mudur?

Siz bilgilerinizi verdikten sonra e-Devlet'e girmesi normal değil mi? Phising yemiş olabilirsiniz.

Bu durumda yönlendirmenin de yönlendirmesi yapılmalı. Linkte tek yönlendirme var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı