Telefona gelen "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giris yapilmistir" mesajı gerçek mi?

Bu durumda yönlendirmenin de yönlendirmesi yapılmalı. Linkte tek yönlendirme var.

Eğer linkin güvenliğinden emin değilseniz bu sadece oltalama saldırısını beraberinden getirmez. Mantıken böyle bir token oluşturmuş arkadaşın niyeti e-Devlet bilgileri, eğer yönlendirme yoksa büyük ihtimal linkte bir iş vardır. Lakin tek tıklamayla IP adresi harici büyük bir bilgi sahibi olunamaz. IP adresini alan arkadaşın cookie ya da popuplara erişebilip erişememesi muamma bazen kişiler üzerinden değil de tarayıcıların açıklarından yararlanan kişiler var Google'da olacağını düşünmüyorum ama :)

Siteyi bilgisayarda Chrome gizli sekmeden açtım, normal e-Devlet sitesine yönlendirdi. Hiç bir yere tıklamadan kapattım. Bir data kaptırma ihtimalim var mı?

"e-Devlet Kapısı şifreniz ile giris yapilmistir. Sizlere ait degilse Iutfen kontrol ediniz." "trgovapp" adlı kısa link. B003

Babam ile bana aynı anda bu mesaj gönderildi. Mesajdaki yazım hataları bana ait değil belirli etmek için bilerek öyle yazdım. Direkt o şekilde gönderildi yani. Bilgilerimizin çalınmasından kaynaklı bir durum mudur?
Bağlantı sahte çünkü gerçek e devlet linki "turkiye.gov.tr" olucak. sakın tıklamayın.

Ya bende aynı şekilde linke tıkladım e devlete yönlendirdi şifremi girip kullanıcı girişlerini kontrol ettim herhangi bir giriş yoktu.. fakat linke tıklamış ve bilgimi girmiş oldum telefona bir uygulamada yüklenmedi ama sıkıntı olur mu ? Telefonu son sürüme güncelledim sonrasında ama..

Hocam merhaba, link ilginç bir şekilde e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresine yönlendiriyor. Yönlendirme öncesinde veya esnasında çerezleri çalıyor olabilirler mi?

Çoğu kişiye gitmiş bu mesaj.
Biraz önce edevlet-kapisi.com adlı bir phishing sitesine gidiyordu, şimdi resmi siteye yönlendirmişler. Dolandırma işini bitirip ortadan kaybolmuşlar herhalde.
1704218650460.png

Biraz önce edevlet-kapisi.com adlı bir phishing sitesine gidiyordu, şimdi resmi siteye yönlendirmişler. Dolandırma işini bitirip ortadan kaybolmuşlar herhalde.
Eki Görüntüle 2072411

Linkte güncelleme yapıyor olabilirler. Ben denediğimde turkiye.gov.tr adresine yönlendirme vardı. Klasik bir phishing.

Hocam merhaba, link ilginç bir şekilde e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresine yönlendiriyor. Yönlendirme öncesinde veya esnasında çerezleri çalıyor olabilirler mi?

Çoğu kişiye gitmiş bu mesaj.
Olabilir fakat mobilde biraz zor. Linki tam olarak analiz etmeden yorum yapamam ancak phishing olduğu kesin.
Fakat yönlendirme öncesi çaldığı çerezler, yönlendirme sonrası girilen şifreye erişimi sağlamaz, yani normalde sağlamaması gerek. URL Masking uygulayabilir bu senaryoda, o sebeple size de orijinal e-devlet gibi görünüyordur. Mesela "dutchmannn.com" adresine yönlendiriyorum fakat URL Masking ile "turkiye.gov.tr" adresi görülüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı