Telefona sürekli doğrulama kodları geliyor

senak

Centipat
Katılım
7 Temmuz 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, bugün telefon elimdeyken onay bildirimleri gelmeye başladı. Önce Samsung üzerinden "Samsung verification code" şeklinde ama iPhone kullanıyorum. Hemen arkasından benim adıma talep dışı telefonumdan Türk Telekom'a "SIFRE" mesajı atılmış. Tek kullanımlık şifre gelmiş, hemen arkasından WhatsApp doğrulama, bilinmeyen numaralardan yine Samsung adı altında doğrulama kodları gelmeye devam ederken yine 0850 551 99 10 numarasına "Google SIM doğrulaması" mesajıyla bir link (tıklamadım internette fatura kesildiği yazıyordu) SMS olarak benden gönderilmiş? Hemen Google'dan çıkış yapıp bilgisayardan şifremi değiştirdim. Telefonumdan tekrar giriş yapınca, yine Google SIM doğrulaması, Samsung ve WhatsApp onay kodları gelmeye başladı. Operatörü arıyorum biz bir şey yapamayız diyorlar, Samsung'u arıyorum bir şey gözükmüyor diyorlar, Apple'ı arıyorum asla müşteri hizmetlerine bağlamıyorlar. Numarayı engelledim, tekrar Google şifremi değiştirdim, mailime girmeye çekiniyorum. Bu sorunu yaşayan varsa nasıl çözdü? İnternette sadece şikayetler var çözümünü bulamıyorum. Verilerim çalınmış olabilir mi?
 
Bunların hiçbiri yetkilendirme gereken işlemler değil. Biri numaranızı, mailinizi biliyorsa zaten bunları yapabilir. Korkmanız gereken bir şey yok, kısa bir süre sonra zaten artık SMS gönderemez olacak. Siz gelen uyarıların, onay taleplerinin hepsini reddedin. Hesaplarınızda iki faktörlü güvenlik doğrulamasını açın. Mailinize girmeye çekinmeyin, mailinizde giriş yapmış olmanız daha güvenli.
 
Biri numaranızı bulmuş ve ne varsa denemiş. Panik etmelik bir şey yok.
 
Eğer telefon onaylı hesaplarınız yoksa, ve bunlar sizin için önemliyse dikkate alın. Fakat telefon onaylı hesaplarınızı kolay kolay çalamazlar. Yeter ki telefonunuza gelen onay mesajlarını, ya da "evet" gibi seçeneklere onay vermeyin.
 

Geri
Yukarı