Telefonda hızlı olan internet bilgisayarda yavaşlıyor

oymakdeniz

Decapat
Merhaba durduk yere oyun indirirken internet hızım 10Mbps'lere kadar düştü neden oldu bilmiyorum. Nasıl çözerim, bana yardımcı olur musunuz? İlk ekran görüntüsü telefondan, ikincisi ise bilgisayar üzerinden Speedtest sonuçlarıdır.

Dosya Ekleri

• IMG-20251205-WA0001.jpg
    IMG-20251205-WA0001.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 16
  • 11.png
    11.png
    38,6 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba durduk yere oyun indirirken internet hızım 10Mbps'lere kadar düştü neden oldu bilmiyorum. Nasıl çözerim, bana yardımcı olur musunuz? İlk ekran görüntüsü telefondan, ikincisi ise bilgisayar üzerinden Speedtest sonuçlarıdır.
Pc ye internet kablo ile mı bağlı?

Hayır Wireless kullanıyorum 3 senedir aynı cihaz hep 40-45 arasıydı bir anda 10-20'lerin üstüne çıkmamaya başladı. Kablolu, kablosuz ile bir alakası yok telefonda yüksek ve PC'de çöp internet hızı şu an.

Farklı sürücü deneyebilirsin. Benim kullandığım Wi-Fi adaptörünün yeni sürücüsü 300Mbps'yi geçmiyorken 2021 sürücüsü 500+ alıyor.

Hayır Wireless kullanıyorum 3 senedir aynı cihaz hep 40-45 arasıydı bir anda 10-20'lerin üstüne çıkmamaya başladı. Kablolu, kablosuz ile bir alakası yok telefonda yüksek ve PC'de çöp internet hızı şu an.
Alakası yok derken hocam?Tabiki etkiliyor kendi pc imde wireles kullandığım zamanlar 30-40 bandındaydı hızım kablo cektirdikten sonra 100mb oldu neyse modemi yakınlaştır yada pc yi internet hızınız artar

Alakası yok derken hocam? Tabii ki etkiliyor kendi PC imde Wireless kullandığım zamanlar 30-40 bandındaydı hızım kablo cektirdikten sonra 100 MB oldu neyse modemi yakınlaştır ya da PC'yi internet hızınız artar.

Hocam 3 senedir mesafemde Wireless'de aynı zaten tarifem 50Mbps ben 40-45 alıyorum sorun farklı.

Farklı sürücü deneyebilirsin. Benim kullandığım Wi-Fi adaptörünün yeni sürücüsü 300Mbps'yi geçmiyorken 2021 sürücüsü 500+ alıyor.
Bunu nasıl yaparım?

Hayır Wireless kullanıyorum 3 senedir aynı cihaz hep 40-45 arasıydı bir anda 10-20'lerin üstüne çıkmamaya başladı.

Teknolojik alette geçmişte yapıyor-yapmiyor vb. şeyler anlamsız oluyor. İçindeki lehim kopmuştur, temassızlık vardır bunun gibi sebepler olabilir. Üstteki @Ayazinyoo hocamın dediği ve en net çözüm kablo ile internet çekmektir. Eğer kablo çekme şansın yoksa farklı dongle al.

1. Başlata sağ tıkla>aygıt yöneticisi>ağ bağdaştırıcıları>oradan wifi kartınıza tıklayın.
Örnek olarak bendeki kart Realtek 8812BU.
1764967494762.png

2. Çift tıklayın açılan pencerede yukarı kısımdan: ayrıntılara tıklayın özellik kısmından donanım kimliklerini seçin. Çıkan değeri tarayıcı üzerinden aratıp kullandığınız modele özgü bir sürücü var mı araştırırsınız.
Örnek olarak bendeki cihazın kimliği: USB\VID_0BDA&PID_B812&REV_0300
1764967737562.png

3. Sonrası klasik sürücü güncelleştirme adımları, benim bilgisayarımda 3 tane sürücü yüklü, ben en iyi performansı 2021 yılındaki sürücüden aldım.
1764967837208.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı