Telefonlar için 4 GB RAM ve üstüne gerek var mı?

Katılım
5 Ağustos 2014
Mesajlar
742
Yer
Eskişehir Odunpazarı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Üreticilerin son zamanlarda RAM'e abandığını görmüşünüzdür. Son zamanlarda 6 GB RAM'li telefon haberi gördüm. Bu kadar RAM'e ihtiyaç var mı? Şuan 2 GB RAM'in daha 1,5 GB'ını kullanabildim. Çok abartıya gerek yok bence, sizin düşünceniz nedir?
Bilgisayarım da bile 2 GB RAM var ;)
 
Tamamen satış politikası ile alakalı. Android telefonlar için 1.5 GB ve 2 GB RAM yeterlidir. İOS ve Windows cihazlarında da 1 GB yeterli, 2 GB RAM'in üstüne çıkmasına gerek yok. Zenfone 2'nin 4 GB RAM ile çıkmasının nedeni satış politikası ile ilgili, göz boyama misali.
 
Asus Zenfone 2 kullanıcısıyım, açıkçası 4GB RAM gereksiz olmuş. Bırak 4GB'ın dolmasını, yarısının dolduğunu ağır oyunlar arkada çalışırken veya 300-400 saat açık kalma süresi dışında görmedim bile.
 
Şimdi satıcılar 4GB koyalım en iyi telefonu yapalım diyorlar. Son elmacılar "ezikler size 16GB bile yetmez bak bize 1GB yetiyor" diyince deliriyorum :) Telefon 1 hafta açık kalınca 1200MB boş kalıyor kapatıp açınca 1500 MB boş kalıyor. Kapatıp açma cidden iyi :)

Ben cevabımı aldım. Konuyu isterseniz kapatabilirsiniz.
 
Tam konuya hakim değilim ama şahsi görüşüm 2-3 gb ram'dan fazlasına ihtiyaç yoktur. Note 4 kullanıcısıyım 3gb ram var fazlasıyla işimi görüyor ne bi takılma nede donma olmadı daha 1 yıldır kullanıyorum oyun felanda yüklü nfs mostwanted v.b seviyede 10 tane felan oyun var 3 gb ram ile donmuyor bence 3 kafidir
 

Geri
Yukarı