Telefonu bırakamamak

Hobi edinirsin sonra edindiğin hobi için aynı şeyi söylerler insanları bence çok takma bu sağlığını etkiliyor seni rahatsız ediyorsa orası ayrı ama telefonu bırakırsın bilgisayara girersin hepsi aynı

Videoyu hiç izleme gereği duymadım. Yeni neslin bir çoğu böyle maalesef. Hele Japonya'da öyle bir nesil yetişiyor ki, internet kafelerde oda kiralıyor ve o odada yaşıyorlar. Teknolojinin kötü yanı da bu maalesef. Benim fikrim çok kasma çünkü koca koca insanlar dahi telefonu bırakamıyor artık elinden. Eğer cidden çok zor durumdaysan psikiyatriden yardım alman ve sonucunda ilaca başlaman doğru olabilir.

Sadece ben mi düşünüyorum bilmiyorum ama ilacı kullanmak çözümü ertelemek gibi geliyor. Bu yüzden ilaç kullanmak istemiyorum. Telefonun zararı kullanmanıza göre değişir diye düşünüyorum.

Android 9 veya üzeri bir telefon kullanıyorsanız ayarlar menüsünde "Dijital Denge" veya buna benzer bir isim altında ekran süresi, uygulama sınırları ve uyku vakti gibi özelliklerden faydalanmayı deneyebilirsiniz. iOS'te de benzer bir şey olması lazım ama iOS'e pek hakim değilim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı