Telefonu zorlamak için benchmark önerisi

Orijinal olup olmadığını test etmek için uygulamaya gerek yok :).
Nasıl anlayacağım?
Antutu bence gayet yeterli.
Bir ara sanırım, sahte test sonuçları veriyor gibi bir şey duydum o sebeple sordum.

Orijinal olup olmadığını akıcılıktan anlarsınız zaten;
Cihazın arka etikette yazan IMEI veya S/N yazın.
Hocam deneyeceğim.
 
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Aldığınız cihaz öncelikle koruma bandı olmalıdır. Cihazı aldıktan sonra Product Authentication sitesinde cihazı sorgulatın. Ekranda görünen alanlardaki ilgili bölümlere telefonunuza ait IMEI numarasını ve güvenlik kodunu girmeniz gereklidir. Eğer Xiaomi Ekosistemine ait bir ürün ise ikinci sekmeden Seri Numarasını girmelisiniz. Altta yer alan “Verify” butonuna tıkladığınızda telefonunuz kontrol edilecek ve orijinal ise fotoğraftakilere benzer bir ekranla karşılaşacaksınız. Eğer bu ekranda yeşil değil kırmızı yazılar ile karşılaşırsınız telefonunuz Global versiyon değil Çin versiyonudur ve Xiaomi Türkiye garantili değildir. Bu ekranla karşılaşmanız halinde telefonunuzun IMEI Numaralarını tekrar kontrol etmenizi önemle tavsiye ederiz. Eğer telefon ekranınızda yer alan IMEI alanlarından IMEI1 yazan bölüm 0 olarak görünüyorsa telefonunuz ülkemize kaçak olarak sokulmuştur ve dolandırılmışsınızdır. Herhangi bir cezai yaptırıma uğramamanız için acilen acilen bulunduğunuz bölgedeki Cumhuriyet Savcılığı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Eğer IMEI numarasının bulunmadığına dair bir mesaj (Your IMEI or S/N doesn't exist, please verify and enter again) alırsanız telefonunuz Xiaomi değildir. Eğer telefon ekranınızda yer alan IMEI alanlarından IMEI1 yazan bölüm 0 olarak görünüyorsa telefonunuz ülkemize kaçak olarak sokulmuştur ve dolandırılmışsınızdır. Herhangi bir cezai yaptırıma uğramamanız için acilen bulunduğunuz bölgedeki Cumhuriyet Savcılığı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Zaten yurt dışı olduğunu söylüyor başsavcılık ne alaka?
 
Yurt dışı cihazlarda 2000 TL üstü bir ücret ödenmelidir. IMEI ve pasaport kaydı için. Bu liste orijinal ve ithalatçı garantili cihazlar için.

Hocam IMEI Repair yapılmış bir cihaz alacağını söylüyor ve siz hâla savcılık diyorsunuz. 2000TL ve üzeri değil 2732₺'dir o ve ayrıyeten onun için 2 ay öncesi yurt dışına çıkmak gerekir,garantili cihaz ile alakası yoktur.
 
Yurt dışı cihazlarda 2000 TL üstü bir ücret ödenmelidir. IMEI ve pasaport kaydı için. Bu liste orijinal ve ithalatçı garantili cihazlar için.
Hocam global versiyon ancak Y.D. yine de burada imei ve seri no çıkar değil mi?

Hocam IMEI Repair yapılmış bir cihaz alacağını söylüyor ve siz hâla savcılık diyorsunuz. 2000TL ve üzeri değil 2732₺'dir o ve ayrıyeten onun için 2 ay öncesi yurt dışına çıkmak gerekir ve garantili cihaz ile alakası yoktur.
İmei Repair yapmayı düşünmüyorum. Biraz kullanıp ardından kayıt ettireceğim, ya da tablet olarak kullanacağım.
 
Hocam global versiyon ancak y. D. Yine de burada IMEI ve seri no çıkar değil mi?

IMEI repair yapmayı düşünmüyorum. Biraz kullanıp ardından kayıt ettireceğim, ya da tablet olarak kullanacağım.

Eğer kaçak değilse evet. Kaçak ise iade edin ve kişi hakkında şikayetçi olun. Bu bir suç.
 

Geri
Yukarı