Telegram üzerinden atılan bir resim ile hacklenebilir miyiz?

Yaptığım işlem sırasıyla;
Gelen videoyu Telegram Bulut Sunucu üzerinden kurtar, üstüne bas, galeriye kaydet ve bitti bu kadar ...

O zaman sorun olmaz. Donanımsal olarak cihazları çökertmek mümkündür ama. Hatırlarsanız bundan birkaç ay önce telefonları (Özellikle iOS cihazları) çökerten bir duvar kağıdı vardı. Bunun sebebi o fotoğrafın desteklenmeyen bir renk formatı ile paylaşılmasıydı. Olabiliyor böyle olaylar ama size atılan fotoğraf öyle değildir yüksek ihtimalle. Böyle fotoğraflar yayıldığı zaman internet camiasında epey konuşuluyor.

Benim yaptığım yöntem linkler üzerinden çalışıyordu. Link gömüyorduk fotoğrafa. Aldığım IP bilgisi de dinamik IP zaten. En fazla DDoS atarlar, modemi açar kaparsınız, geçer.
Hayır ben direkt olarak herhangi bir linke tıklamadım, sadece Telegram üzerinden atılan fotoğrafı kaydettim.

Bundan bir sey olmaz.

Sorun yaşamazsınız, rahat olun. Temkinli olmanız güzel, takdir ettim
Teşekkür ederim , teknolojinin gelişmesiyle insanların insanlıkları da maalesef kayboldu, kimse bir başkasını düşünmediği için kendi dışında bir başka şeyi kale almadıkları için iş başa düşüyor. Bu sebeple yine bizi ancak biz kurtarırız. Ben de alakanız için teşekkür ederim.
Bundan bir sey olmaz.
Peki oluşan bu geçici görüntü bozukluğunu tetikleyen şey nedir sizin nezdinizde?

Peki oluşan bu geçici görüntü bozukluğunu tetikleyen şey nedir sizin nezdinizde?

Bilmiyorum, fotografa her bakildiginda parlakliklar oynuyor mu yoksa tek seferlik bir durum mu?
Her defa da olsa, tek seferlik de olsa parlaklikk anomalisi virus/hack oldugu anlamina gelmez.
Eger auto-brightness ayari kapali olmasina ragmen genel ekran parlakligi tetikleniyorsa resim acildiginda o zaman suphelenilmeli.
Birileri HDR demis ama HDR'in bununla baglantisi yok.

4 saniyelik bir video var, bunu açıyorum izliyorum video bitince geriye dönüp galeriye dönüyorum ve 10 saniye boyunca ekranın ortasından köşelerine doğru bir ışık hüzmesi oluyor diğer fotoğraflar yazılar gözükmeyecek kadar parlıyor ve sonrasında durum normale dönüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Resim dosyasından zararlı bulaşması mümkün.

Hocam peki hangi uzantının içerisine yazabildiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…