Telegram üzerinden atılan bir resim ile hacklenebilir miyiz?

Cihazınız iPhone 6 ise cihazınızda HDR desteği yok. Başka bir sorun ile alakalıdır, hacklenme değil de.
Videoyu oynatıyorum, sonrasında videoyu oynatıp galeriye döndüğümde ekranda bir ışık hüzmesi oluyor 10 saniye kadar, ekrandaki bütün yazılar gidecekmiş gibi oluyor ve sonrasında tekrar eski haline dönüyor gerçekten böyle bir şey ilk defa geldi başıma... Nedir sizce sorun?
Hocam bu fotoğraftan virüs bulaşma hikayesi şehir efsanesi gibi ya. Sağlam kaynak var mı bir bakayım.
Ben de arıyorum ama Telegram üzerinden hacklenenler olmuş daha öncesinde forumda da var maalesef deneyimleyen bir arkadaş...

Fotoğraftan virüs bulaşması günümüz koşullarında çok zor. Whatsapp, Telegram gibi platformlar bunun için önlem almıştır diye tahmin ediyorum. Maille gelen fotoğraflarda ancak olur böyle şeyler ki bilgisayarınızda antivirüs varsa tespiti çok kolay olur, telefondan da böyle bir vaka en son İsrail'in Arap gazetecilerin, siyasetçi ve önemli iş adamlarının bu yöntemle telefonlarına sızdığını duymuştum hem de WhatsApp'tan, tabii bundan sonra WhatsApp mutlaka önlemini almıştır.

Bahsettiğiniz fotoğraf ya da videoyu bize paylaşırsanız biz de bakabiliriz, ya da siz bir video paylaşın ki o dosyayı açtığınızda tam olarak cihaza ne olduğunu anlayalım.

Ayriyeten dosyayı virüstotal'de taratabilirsiniz.

Buffer overflow aciklariyla yapilabilir.
Apple buna tedbir almistir eger ozel bir image viewer kullanmiyorsaniz.
Windows gibi guvenligi yetersiz sistemlerde az bilinen farkli executable formatlari kullanarak resim gibi dosya gonderilebilir. ( vbs, pif, cpl vb )
Ayni installer icine resim ve virusu eklersin, extract edersin, virusu yuklersin, yukledikten sonra resim gosterirsin. Kullanici sadece resimle ilgilenir.
Yillardir Windows uzerinde X kurmaya calisirken ayni installer ile "caktirmadan" Y de kurulabiliyor.
Klasik Microsoft basarisizliklari.
Buna da İphone tarafinda onlem alinmistir,
.nix bazli hicbir isletim sistemlerinde bunu yapamazsiniz kullanici istemedikten sonra.

Merhaba, iPhone kullanıyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz? Cihaz iPhone 6

HDR ile alakalı olup olmadığının tespitini atılan soru videosundan bir kesiti ekran görüntüsü alarak anlama şansım var mı, ve velev ki şu anda telefonuma sızıntı oldu cihazım iPhone 6 nasıl bir yol izlememi önerirsiniz. Herhangi bir link falan tıklaması olmadı yalnızca gelen fotoğrafları galerime kaydettim.

Merhaba, velev ki böyle bir şey oldu bunun tespiti veyahut çözümü olabilir mi, ne tavsiye edersiniz?

Hocam telefonda hacklenmek zor bir olay. Eğer 3.taraf yazılım indirmezseniz çok zor. Telegram zaten ifşa uygulaması oldu. "eodev" veya başka sitelerde soru çözümü arayabilirsiniz. Korunmak için ise ESET mobil veya Kaspersky kullanmanızı öneririm. Nasıl anlarım diye sormuşsunuz. Telefonda yavaşlama, saçma yerlere girme, mailinize birisi "..." hesabınıza girmeye çalışıyor diye bildirim gelirse mailinizin olduğu cihazları tarayın.

Hocam bu fotoğraftan virüs bulaşma hikayesi şehir efsanesi gibi ya. Sağlam kaynak var mı bir bakayım.

Kendim de daha önce bizzat denedim. Fotoğrafın içine IP Grabber yerleştirip karşı tarafın IP'sini kolayca alabiliyorsunuz. Yanlış anlamayın, denerken üçüncü bir taraf katmadım işin içine. Kendi kendime denedim.

Fotoğraftan virüs bulaşması günümüz koşullarında çok zor. Whatsapp, Telegram gibi platformlar bunun için önlem almıştır diye tahmin ediyorum. Maille gelen fotoğraflarda ancak olur böyle şeyler ki bilgisayarınızda antivirüs varsa tespiti çok kolay olur, telefondan da böyle bir vaka en son İsrail'in Arap gazetecilerin, siyasetçi ve önemli iş adamlarının bu yöntemle telefonlarına sızdığını duymuştum hem de WhatsApp'tan, tabii bundan sonra WhatsApp mutlaka önlemini almıştır.

Bahsettiğiniz fotoğraf ya da videoyu bize paylaşırsanız biz de bakabiliriz, ya da siz bir video paylaşın ki o dosyayı açtığınızda tam olarak cihaza ne olduğunu anlayalım.

Ayriyeten dosyayı virüstotal'de taratabilirsiniz.
Merhaba Caner, günümüz koşullarında kimse siber güvenlik olsun kendini sosyal mecrada olsun korumak için araştırmalar yapmıyor, sonrasında ise maalesef bu konuda yetersiz olduğum için araştırma gereksinimi duyuyorum.

Bahsettiğin uygulamalar dudak uçuklatan meblağlar ile yatırımlar yapıyor, kesinlikle bunların bu tip durumlar için önlem aldığını düşünüyorum. Hatta forum üzerinde bir yorum yapılmış "Atılan fotoğraf Telegram sunucularına gider, orada temizlenir ve daha düşük kaliteli bir fotoğraf olarak size geri yansıtılır diyordu." bu yapılan yorum beni biraz olsun neşelendirdi ama yine de emin olamadım.

Video üzerinde arkadaşın sesi olduğu için paylaşmam mümkün değil, benim çektiğim videolar ise gayet normal ondan dolayı sanırım bu konuda ortak bir paydada buluşamayacağız.
Kendim de daha önce bizzat denedim. Fotoğrafın içine IP Grabber yerleştirip karşı tarafın IP'sini kolayca alabiliyorsunuz. Yanlış anlamayın, denerken üçüncü bir taraf katmadım işin içine. Kendi kendime denedim.
Peki bu konuda zafiyet vermemek için ne yapmayı tavsiye edersiniz, velev ki böyle bir duruma maruz kaldım nasıl düzeltebilirim veya nasıl anlayabilirim?

Peki bu konuda zafiyet vermemek için ne yapmayı tavsiye edersiniz, velev ki böyle bir duruma maruz kaldım nasıl düzeltebilirim veya nasıl anlayabilirim?

Benim yaptığım yöntem linkler üzerinden çalışıyordu. Link gömüyorduk fotoğrafa. Aldığım IP bilgisi de dinamik IP zaten. En fazla DDoS atarlar, modemi açar kaparsınız, geçer.

Buffer overflow aciklariyla yapilabilir.
Apple buna tedbir almistir eger ozel bir image viewer kullanmiyorsaniz.
Windows gibi guvenligi yetersiz sistemlerde az bilinen farkli executable formatlari kullanarak resim gibi dosya gonderilebilir. ( vbs, pif, cpl vb )
Ayni installer icine resim ve virusu eklersin, extract edersin, virusu yuklersin, yukledikten sonra resim gosterirsin. Kullanici sadece resimle ilgilenir.
Yillardir Windows uzerinde X kurmaya calisirken ayni installer ile "caktirmadan" Y de kurulabiliyor.
Klasik Microsoft basarisizliklari.
Buna da İphone tarafinda onlem alinmistir,
.nix bazli hicbir isletim sistemlerinde bunu yapamazsiniz kullanici istemedikten sonra.
Selam, özel bir resim görüntüleme yazılımı kullanmıyorum, doğrudan iOS ile gelen iPhone'nin kendi galerisini kullanıyorum.

Yaptığım işlem sırasıyla;
Gelen videoyu Telegram Bulut Sunucu üzerinden kurtar, üstüne bas, galeriye kaydet ve bitti bu kadar :)...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı