Televizyon yerine monitor+uydu alici+box kullanmak mantıklı mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde Android box var özellikleri şöyle:

box spec.png

Küçük odada kullanmak için ufak Android TV bakıyorum. Aklımdaki modeller şunlar:

Fiyatlar ortada. Bunun yerine şunu alıp uydu alıcı + elimdeki kutuyu kullanmam daha mı mantıklı olur?

Televizyonun parlaklığı daha iyi olur diye düşündüm ama o hepsi 250CD.

TV'lerde Android kısmına da 1GB RAM koymuşlar. Benim elimdeki kutu 4 GB, hafıza elimdeki kutuda 64, TV'lerde 8, işlemci vs. aynı. Neden RAM koymuyorlar anlamak zor, bu AIDA görüntüsünü cihaz yeni açıldığında aldım 1GB kafadan sistem yiyor zaten.

Sizce hangi seçenek daha mantıklı? Başka TV ya da monitör tavsiye ederseniz onu da düşünebilirim. Smart olmayan TVlere falan da baktım ama yerli üretim HD Ready Smart'sız TV'ler zaten bu monitörün fiyatında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında mantıklı ama monitörde hoparlör yok gözüküyor. Android Box'a takıp kullanabilirsiniz.

Genelde HDMI tek olur, 2 adet olanlar da var. Ama size tek HDMI yeterli görünüyor.

Genelde HDMI tek olur, 2 adet olanlar da var. Ama size tek HDMI yeterli görünüyor.

Şu monitör ile bir cihazı çevirici ile bağlayıp kullanabilir miyim? Uydu alıcıyı HDMI DisplayPort çeviricisi ile kullanmayı düşünüyorum. Android Box'u doğrudan bağlarım.

Monitörde ses çıkışı da varmış, hoparlörü de o şekilde TV üzerinden bağlamayı düşünüyorum.

Hem uydu alıcı hem Android Box bağlayacağım için 2 giriş şart herhalde. Düzgün HDMI birleştirici bulamadım.

VGA varsa HDMI to VGA yapabilirsiniz. DP to HDMI kablolar ters çalışmaz. HDMI to DP ise biraz pahalı. HDMI to VGA alırken de ses çıkışlı almak gerekiyor. Çünkü HDMI to VGA ile monitörden ses gelmez.

VGA varsa HDMI to VGA yapabilirsiniz. DP to HDMI kablolar ters çalışmaz. HDMI to DP ise biraz pahalı. HDMI to VGA alırken de ses çıkışlı almak gerekiyor. Çünkü HDMI to VGA ile monitörden ses gelmez.

Şu tarz çeviriciler çok mu dandik oluyor?

Sesi kabloyla TV'ye aktarıp oradan birleştirip hoparlöre alırım diye düşünmüştüm ama sesi ayrıca cihazlardan alıp birleştirip TV'ye aktarmadan birleştirmek daha mı mantıklı olur?

AUX birleştirici aparat aradım ama bulamadım, hep kulaklık ve mikrofon birleştirici diye çıkıyor. Onlar ile olmaz herhalde.

Onlar ters çalışmaz.

Sizin için HDMI Switch de uygun gözüküyor. İki adet HDMI cihazı tek monitörde kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Onlar ters çalışmaz.

Sizin için HDMI Switch de uygun gözüküyor. İki adet HDMI cihazı tek monitörde kullanabilirsiniz.

İthal ürün olduğu için bayağı beklemem gerek sanırım, biraz çabuk bir çözüm arıyorum. Köydeyim TV lazım bir an önce çözülmesi lazım :D.

Temel derdim şu, elimde iki HDMI cihaz var diyelim. Bunların ikisini birden ses dahil monitöre nasıl aktarırım? Oradan da ses çıkışı almak istiyorum. Daha monitör de almadım, en makul çözüm ne olur acaba? Daha uydu alıcısı da almadım ama HDMI dışı alternatif yok gibi orada. Çoğunda ses çıkışı da yok HDMI'dan aktarıyor anladığım kadarıyla.

2 HDMI girişli monitör seçeneği bayağı az ilk onlara baktım ama makul bir şey bulamadım bir şu var ama satıcı güvenilir mi bilmiyorum:

Giriş sayısına göre filtreleme yapan başka sitede bulamadım, epey tüm monitörleri listeliyor mu bilmiyorum.

DVI üzerinden ses aktarmak mümkün mü? Şöyle bir aparat ile DVI'dan ses alabilir miyim?

Başka yöntemler mümkünse onlar da olabilir.

Rahatsız ediyorum ama şöyle bir cihaza denk geldim.

Şu akıllı monitörde 2 tane HDMI giriş görünüyor:

Bluetooth da var. Böyle bir cihazla Bluetooth hoparlör kullanarak iki cihazın da sesini alabilir miyim? Öyleyse en ideal çözüm bu gibi duruyor.

Yardımlarınız için çok teşekkürler bu Smart Monitörden sipariş ettim. Üzerinde hoparlör de varmış ve ses kalitesi de gayet iyi diyorlar. Baktığım televizyonlarda bile sesi çok eleştirmişlerdi bu çok daha iyi denk geldi :D.

2 HDMI girişi ve biri Arc destekli. Tam aradığım ürün gibi duruyor. Böyle kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa bakabilirler. Televizyon amaçlı alıp harici uydu alıcı takan bayağı var. Bayağı mantıklı gibi duruyor.

Bu akıllı ekranı aldım, memnun kaldım. Sırf kumandası var, HDMI kaynakları arasında geçmek rahat olur diye almıştım ama Android kutu kullanmama gerek bile kalmadı. İçindeki Tizen sistemde istediğim her şey vardı. Ne kadar açık yazabiliyoruz forum kuralları gereği bilemiyorum ama Android Box ile yapıp bunda yapamadığım hiçbir şey olmadı. Akıcılık konusunda da sorun yaşamadım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı