Temel düzeyde HTML ve CSS olan biri JavaScript öğrenmesi doğru olur mu?

  • Konuyu başlatan polS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1B
Doğru veya yanlış denemez, ama üçünü birlikte ilerletmekte bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Bir yandan HTML ve CSS yazarken, bir yandan da JavaScipt çalışabilirsiniz.

Daha önceden herhangi bir programlama dili deneyiminiz olduysa, kolayca adapte olabileceğiniz bir dildir. Olmadıysa da zaten birkaç ayda pratiklerle iyi seviyeye gelinebilecek bir dildir.

Şöyle işinize yarayacak bir öğrenme planı bırakayım:
1642015936637.png


İleride sunucu tarafı ilginizi çekerse bir de Node.js ve npm diye iki dünya var.

Bu JavaScipt iyi hoş da, OOP ve type checking olsaydı çok iyi olurdu derseniz, burada da Microsoft'un geliştirdiği TypeScript imdadımıza koşuyor.
 
İkiside her ne kadar birbirinin devamı gibi görünse de aslında bambaşka dünyalar.
Yani hem html hem css hem de js üçü birlikte öğrenilebilir ve iç içe geçirilebilir. Kesinlikle bir sıkıntı olmaz.
 
Projelerinde JS diline ihtiyaç duymaya başladıysan öğren tabii ki bir zararı olmaz. Temel düzeyde HTML ve CSS öğrenip burada bırakacaksan sadece JS ile ne yapabilirsin onu bilmiyorum.
 
HTML ve CSS'ini geliştirirken bir yandan JS'e bakabilirsin. 3 dili aynı anda kullanabiliyorsun zaten. HTML ve CSS bilgin belli bir seviyeye geldikten sonra JS'i belli bir seviyeye getirirsin.

jQuey'ı başlangıçtan beri öğrenmemekte fayda var ama ilk başlarda kolaylık açısından kullanabilirsin. Sonrasında kullanmazsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı