Temel kavramlar sorusu nasıl çözülür?

Acemi Cadı

Centipat
Arkadaşlar Mert Hoca bu soruda neden sondaki a+k'ya göre bulmaya çalıştı toplam sayı adedini? Çift ile başlayıp tek ile bitmiş bu neyi ifade eder ki?

Soruyu hiç güzel açıklayamadı sanki ezberden çözdü gibi geldi.

Adsız.png

Soru kolay aslında. 2 tek ve 2 çift olarak gidiyor sondaki sayı. Yani her 4 seferde bir bu iş sıfırlanıyor. Siklardaki sayıları 4'e bölerek bulabiliriz cevabı. 342 olamaz çünkü 4'e bolunce 2 arta kalıyor. O iki sayı da tek sayı olmak zorunda.

Soru kolay aslında. 2 tek ve 2 çift olarak gidiyor sondaki sayı. Yani her 4 seferde bir bu iş sıfırlanıyor. Siklardaki sayıları 4'e bölerek bulabiliriz cevabı. 342 olamaz çünkü 4'e bolunce 2 arta kalıyor. O iki sayıda tek sayı olmak zorunda.

4 seferde bir tekrar ediyor örüntü ama onu demiyorum. Neden en sondaki tek sayıya göre davrandı hoca?

4 seferde bir tekrar ediyor örüntü ama onu demiyorum. Neden en sondaki tek sayıya göre davrandı hoca?
Mert hocamizin çözüm yolu birazcık gereksiz ve uzun geldi bana. Ya ben soruyu anlamadım ama benim mantigima göre çok daha kolay çözülüyor soru bence. Ben şöyle çözdüm; 4'e tam bolunuyorsa veya 3 artıyorsa sondaki sayı çift, 1 ve 2 artıyorsa tektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı