@Murat5038 Merhaba hocam. Sistem Bakımı hakkında okuduğum kadarıyla şu yazdıklarımı yapsam sizce uygun mudur?

1) 2 haftada 1 kere: Disk Temizliği
2) 2 haftada 1 kere: Geçici Dosya Temizliği ( temp + %temp %) klasörleri temizleme.
3) Prefetch klasörü temizliği: Süresi nasıl olmalı? 15 günde bir - Ayda bir?
4) Kayıt Defteri Temizliği + Birleştirmesi: Bu bölümü henüz hiç yapmadım hocam. Wise Registry Cleaner ile mi, yoksa Wise Care 365 programı ile mi yapsam sizce? Artı olarak ne kadar sürede yapmamız lazım? Ayda bir mi? Ayrıca iki program aynı. Hangisini kursam sizce?
5) Disk Birleştirme : Ayda bir yapılması lazım sanırım. Bunu bir program ile mi, yoksa Windows'un kendisi mi yapsa otomatik olarak.
6) Temel Windows Onarımı: Komut istemini yönetici olarak açıpsfc/scannow yazıp onarımı başlatmaya gerek var mı?

Bu maddelerin dışında farklı bir programa gerek var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Söylediklerinden 6. hariç ayda bir yapabilirsin sık yapana gerek yok çok program ekle kaldır yapmıyorsan. 4. olan birleştirme özelliğini yapma.

Madde dışı CCleaner temizliği de yapılabilir Wise cleaner alternatifi olarak.

Beyler sıralamayı harfiyen uyguladım, disk birleştirme yaptım onay tiki çıkmayınca iyimi kötümü anlamadım.
ddd.png
eeee.png

Söylediklerinden 6. hariç ayda bir yapabilirsin sık yapana gerek yok çok program ekle kaldır yapmıyorsan. 4. olan birleştirme özelliğini yapma.

Madde dışı CCleaner temizliği de yapılabilir Wise cleaner alternatifi olarak.

Çok fazla program ekle kaldır yapmıyorum hocam. Ama ara sıra deneme amaçlı kurduğum ve kaldırdığım programlar oluyor.
4'cü madde (Kayıt Defteri Temizliği + Birleştirmesi ) neden yapma dediniz hocam?
Ayrıca disk birleştirme için, hangi yolu izlemek lazım? Disk Defrag Free programı ile mi, yoksa Windows'da entregre olan ile mi yapayım.

Ccleaner biliyorum, Uzun zaman kullanmıştım. Sonra biliyorsunuz program ile sıkıntılar çıkmıştı. Bende kullanmayı bıraktım.
Wise cleaner kurmayı düşünüyorum. Free mi pro mu kursam diye kararsız kaldım :)

Windows'un kendi entegre programı haftalık bakım yapıyor sanırım.
Disk Defrag Free programı'nın artısı nedir? Kullanmadığım için soruyorum sadece. Portable filan varsa, kendi sitesinde deneme amaçlı bakabilirim.

Windows kendi programını kapat. Gereksiz saçma ve yavaş bana göre.

Çok oyun yükleyip silmediysen pek defrag yapmana gerek yok 🤠

Windows kendi programını kapat. Gereksiz saçma ve yavaş bana göre.

Çok oyun yükleyip silmediysen pek defrag yapmana gerek yok 🤠
Oyun mu :) Benim makinemde oyun kurmaya kalksam, kurduğum oyun makine mi yer. Sistemim uygun değil yani. Sağlam bir sistem kurarsam 16 GB ram'li gibi o zaman olur. 4 GB ram'le idare ediyorum :)
Dediğiniz gibi, oyun kurmuyorum. Sadece program kurup sildiğim oluyor bazen. En iyisi kendi haline bırakmak disk refrag olayını.
Asıl aklıma takılan: Kayıt Defteri Temizliği + Birleştirmesi yapsam mı, yapmasam mı :)

yoksa Windows'da entregre olan ile mi yapayım.
Ayaralarını kurcalamadıysan otomatik zaten kendi yapıyor gerektiğinde.
4'cü madde (Kayıt Defteri Temizliği + Birleştirmesi ) neden yapma dediniz hocam?
Birleştirme olanı dedim. Sistem hatalarına açılma sorunlarına neden olabilir çünkü.
Wise cleaner kurmayı düşünüyorum. Free mi, pro mu kursam diye kararsız kaldım :)
Pro gereksiz free yeterli çoğu programlarda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı