@Recep Baltaş 4-A'daki adımın yapılmasını hatırladığım kadarıyla siz önermiyorsunuz. Arkadaş açılış süresini hızlandırdığını yazmış. Ben default ayarlarda kullanıyorum ama böyle bir şey var mı?
4A daha çok CPU'yu yoracağı için gereksizdir. Güncel donanımlar zaten otomatik ne kadar gerekliyse o kadar işlem gücü kullanıyor zaten 4A yaparsan manuel ne kadar kullandıracağını kendin belirlemiş olup daha fazla yorulmasına sebep oluyor. Tabi bu yorması zamanla eskimesi sizin için problem değilse yapabilirsiniz.

4A daha çok CPU'yu yoracağı için gereksizdir. Güncel donanımlar zaten otomatik ne kadar gerekliyse o kadar işlem gücü kullanıyor zaten 4A yaparsan manuel ne kadar kullandıracağını kendin belirlemiş olup daha fazla yorulmasına sebep oluyor. Tabi bu yorması zamanla eskimesi sizin için problem değilse yapabilirsiniz.
Hocam ben zaten default ayarlarda kullanıyorum. Burada daha hızlı açılmasına sebep olduğu yazılmış. Zaten önyükleme ayar sayfasında yapılıyor. Anladığım kadarıyla boottan sonra başka ayarlar devreye giriyor.

Burada daha hızlı açılmasına sebep olduğu yazılmış.
Eğer açılışta 4B'de olanlar çok fazlaysa işlem gücüyle açılışa etki ettiğinden 4A uygularsan bütün CPU'lerı kullanacağından haliyle hızlı açılacaktır.

Hocam eski bilgisayarımda ikisini de kullandım Wise 32,01GB, CCLeaner ise 28,98GB alan açtı ikisinin de hemen hemen verdiği perfonmans bana yakın geldi.

Merhaba, konuya şu şekilde dahil olacağım kusura bakmayın 2 gündür MSConfig'de yaptığım bir işlemden kaynaklanan bir sorun yaşıyorum siz yardımcı olabilirsiniz diye umuyorum. Buraya yazmamın sebebi sitede 2 gündür konuma cevap verilmemesi ve sorunuma benzer herhangi bir sorun görmemem. İşlemci saysını 1'den 4'e yükselttim ve hata ayıkla butonuna tıkladım sonrasında bilgisayarımda aşırı kasma sorunu oldu ve oynadığım oyunda 100 FPS alıyorken 3-5 FPS'e düştü. Hiçbir işlem yapamaz oldum ve yaptığım işlemi tekrar eski haline getirdim hala sorun aynı. 240 GB SSD taktım ve format attım sorun çözülmedi şimdi RAM sipariş ettim onun gelmesini bekliyorum sizce sorun çözülür mü ya da sorun ne olabilir?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 100
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    10 KB · Görüntüleme: 98
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 101
Cmos reset yapıp BIOS defaut yapın. Bu ayarlarla oynamayın bir daha eski haline getirin.

Temiz önyükleme yapın deneyin. Oyun konusunda bir şey diyemem. Konu cevaplanmaması hakkında etiket yöntemi mevcut etiketleyip istediğini konuya çağırabilirdin.

Cmos reset yapıp BIOS defaut yapın. Bu ayarlarla oynamayın bir daha eski haline getirin.

Temiz önyükleme yapın deneyin. Oyun konusunda bir şey diyemem. Konu cevaplanmaması hakkında etiket yöntemi mevcut etiketleyip istediğini konuya çağırabilirdin.
Dediklerinizi deneyeceğim kusura bakmayın sitede yeniyim ve telefondan bağlantı yapıyorum şimdi dediklerinizi yapmaya çalışacağım teşekkürler.

Bir de yapmamı söylediğiniz işlemi rica etsem nasıl yapılacağını da anlatabilir misiniz bu konularda biraz bilgisizim teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı