Temeli olmayan bir sayısalcı için tavsiyeler

KaanKurt

Kilopat
Merhaba. Şu an 11. sınıfa tamamıyla ballı bir şekilde geçtiğimi söyleyebilirim. O yüzden hiçbir şey hatırlamıyorum. Durum böyle olunca nasıl çalışacağımı da unuttum. Temeli olmayan biri için kaynak, YouTube kanalı ve teknikleri söylerseniz çok sevinirim. Hayatımda ilk kez "sıkı sıkı" ders çalışacağım için biraz da heyecanlıyım :D
Merhaba. Şu an 11. sınıfa tamamıyla ballı bir şekilde geçtiğimi söyleyebilirim. O yüzden hiçbir şey hatırlamıyorum. Durum böyle olunca nasıl çalışacağımı da unuttum. Temeli olmayan biri için kaynak, YouTube kanalı ve teknikleri söylerseniz çok sevinirim. Hayatımda ilk kez "sıkı sıkı" ders çalışacağım için biraz da heyecanlıyım :D

Ayrıca ekleyecek olursam 7 8'im iyi. Şu an 8.sınıf sorularını çözemesem de konuları hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Temeli olmayan biri için kaynak
Matematik için Okyanus 40 Seans, Fizik için ÇAP Fasikülleri, Kimya ve Biyoloji için de Palme uygundur. Seviyeniz ilerledikçe 2. daha üst seviye kaynaklara geçiş yaparsınız.
Benim Hocam, Hocalara Geldik, Rehber Matematik, Kimya Adası.
Eksiklerinizin farkında olarak doğru düzgün sıkı sıkı çalışmak. Test kitaplarında çözemediğiniz hiçbir soru, anlamadığınız hiçbir detay bırakmamak ve bunları 7-12 günde bir olmak üzere tekrar ederek bütün eksiklerinizi sağlamlaştırmak.

Matematik için okyanus 40 seans, fizik için çap fasikülleri, kimya ve biyoloji için de palme uygundur. Seviyeniz ilerledikçe 2. daha üst seviye kaynaklara geçiş yaparsınız.

Benim hocam, Hocalara Geldik, rehber matematik, kimya adası.

Eksiklerinizin farkında olarak doğru düzgün sıkı sıkı çalışmak. Test kitaplarında çözemediğiniz hiçbir soru, anlamadığınız hiçbir detay bırakmamak ve bunları 7-12 günde bir olmak üzere tekrar ederek bütün eksiklerinizi sağlamlaştırmak.

Peki mesela antrenmanlarla 0 benim için çok temel, fakat diğer kaynaklarda da sıkıntı çekiyorum. YouTube çok zamanımı alıyor fakat konu anlatım kitabı da çok yüzeysel geçiyor. Hangisini kullanmalıyım? YouTube mi yoksa konu anlatım mı?

Aktif Matematik alabilirsin kaynak olarak. Onun dışında YouTube evet biraz zaman alabilir ancak yapacak başka bir şey yok. Zamanın çok, ben senin yerinde olsam açık öğretime geçer, sabah okula gider gibi ders çalışırdım evde. Çok çok faydası olur, adım gibi eminim.

YouTube mi yoksa konu anlatım mı?
Ben YouTube taraftarıyım. Videoları 1.5x'de izliyor, notlarımı alıyorum. Eğer örnek sorular varsa videoyu durduruyor, kendim çözüyor, ardından hocanın çözümünü izliyorum.
ben senin yerinde olsam açık öğretime geçer, sabah okula gider gibi ders çalışırdım evde. Çok çok faydası olur, adım gibi eminim.
Hocam bu gidişle bütün Sosyal'i AÖL'e geçireceğiz🤣
AÖL'ün verimini öğrenmek önemli bir şey haklısınız.

Aktif matematik alabilirsin kaynak olarak. Onun dışında YouTube evet biraz zaman alabilir ancak yapacak başka bir şey yok. Zamanın çok, ben senin yerinde olsam açık öğretime geçer, sabah okula gider gibi ders çalışırdım evde. Çok çok faydası olur, adım gibi eminim.

Açık liseye geçmeme izin vermiyorlar :/

@KaanKurt, anlıyorum. İsterseniz bir büyüğünüzden de yardım isteyebilir ya da bu sene açık liseye geçince ailenize en iyisini yapabileceğinizi ders çalışarak ve sonuçlarınızla gösterin. Seneye geçersiniz.

Açık liseye geçmeme izin vermiyorlar :/

@375973, yahu ben zorla geçin demiyorum ki öğrencilerin kafasına yatıyor, ben sadece yönlendiriyorum. O kadar :D

Artı bir de ben matematik ile ilgili bir alan okumak istemiyorum ama sürekli bu alanda zorlanıyorum. "tercümanlık okumak istiyorum anne" "aç kalırsın ne yapmak istediğini bilmiyorsun ortalıkta bir sürü aç tercüman var bızım çocuk çalışmıyor ya"
@KaanKurt, anlıyorum. İsterseniz bir büyüğünüzden de yardım isteyebilir ya da bu sene açık liseye geçince ailenize en iyisini yapabileceğinizi ders çalışarak ve sonuçlarınızla gösterin. Seneye geçersiniz.

Yani demek istediğim, kodlamam iyi fakat bu mat bilgileri ile sayısal çok zor. Ölmek istiyorum sayısal çalışırken bunu anlatamıyorum. Herkes bana gaz veriyor hala çalışmadığım için bu sefer suçluluk duygusu hissediyorum. Artık kafam o kadar karışık ki keşke ölsem gitsem ne kadar güzel olur diye düşünüyorum artık. kimden tavsiye alacağımı şaştım.

@KaanKurt, yahu tercümanlıkta kendini geliştirirsen deli gibi para var. İngilizcenin yanına bir Almanca öğren, aç kalırsan gel buradayım. Bu kadar iddiali konuşuyorum, bu iki dili bilen insan aç kalmaz. İnsanımızın gene bilip bilmeden konuştuğunu görmek üzücü oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı