Temiz kurulum için önceki Windows kaldırılmalı mı?

boiffe

Centipat
Merhabalar. Bugün bilgisayarımı formatlamak amacıyla Windows 10 sıfırlama seçeneğinden tüm diskleri seçerek işlemi başlattım. Fakat yaklaşık 5-6 saattir "Bu bilgisayar sıfırlanıyor %9"da takılı kaldı ve kapatmak durumunda kaldım. Aslında bu sıfırlama seçeneğini kullanmak istemiyordum. Temiz kurulum denilen islemi yapmak istiyordum. USB'm hazırdı fakat bilgisayar UEFI yerine EFI şeklinde gördü ve ben de güvenemedim. Temiz kurulum işlemini de tam olarak bilmiyorum. Bilgisayarı FreeDOS olarak almıştım ve Windows 10 Rufus ile kurmuştum. Zaten Windows 10 yüklü olan bir bilgisayara temiz kurulum yapmak için ilk önce bunu kaldırmak gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunuz tam anlamadım ancak anladığım kadarıyla cevap vereceğim siz de yararlı olduysa beğenirsiniz ve uygularsınız :)
1. Eski Rufus'ladığınız USB olur mu?
En güncel Win 10 İSO dosyasını indirmeniz ve tekrar Rufus yapmak en sağlıklısı olacaktır.

2. HDD içinde kurulu olan Win 10 silmek gerekir mi?
Zaten format bölümünde ilerlerken size bölünmüş diskler karşınıza geliyor, siz de aralarından Win kurulu olan bölümü silip tekrardan bölüyorsunuz. Yani silmek zorunda zaten kalıyorsunuz.

Temiz kurulumu yaparken diski tamamen(disk bölümlendirme gibi şeylere girmiyorum) biçimlendiriyorsun. İçinde işletim sistemi dahil hiçbir şey kalmıyor. Temiz kurulum olma sebebi bu. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı