- Makaleler
- 20
Arkadaşlar bilgisayara bir format atayim dedim SSD ve HDD biçimlendirmeyi yaptim. Ama diğer seçenekleri ne yapmalıyım bilemedim ve konu açıyorum. Hangilerini biçimlendirmeliyim?
Yeni diyemiyorum.Hepsine biçimlendir dediysen içlerinde bir şey kalmamıştır zaten. Normalde kuracağın diskin adı ne ise (örneğin sürücü 0) ona ait olan tüm bölümleri sil dersin. Sonrasında ayrılmamış alan yazar. Ona gelip yeni dersin ve uygun bölümleri o oluşturur. Oluşan bölümlerden en büyüğüne kurulumu yaparsın.
Hepsini sil yapmak ne demek? Ben düz bir şekilde biçimlendirip Windows kuruyordum normalde.Bildiğim kadarıyla hepsini sil yaparsınız daha sonra Windows'u kurmak istediğiniz diski seçip biçimlendir dersiniz. Windows kurulduğunda HDD'yi disk yönetiminden harf atayıp kullanabilirsiniz.
(Yanlış bilgi vermek istemem benim bildiğim bu şekilde)
Tüm sürücü X yazanlarda sil dediniz mi? Arından ayrılmamış bölüm yazan kısmı seçip yeni seçmeyi denediniz mi?Yeni diyemiyorum.
Yeni kısmı bende çıkmıyor onu çözemedim.Tüm sürücü X yazanlarda sil dediniz mi? Arından ayrılmamış bölüm yazan kısmı seçip yeni seçmeyi denediniz mi?
6:42'de yapılıyor. Oradan bakabilirsiniz.
3. kez söylüyorum. Dediklerimi harfi harfine yaptığınızdan emin misiniz?Yeni kısmı bende çıkmıyor onu çözemedim.
3. kez söylüyorum. Dediklerimi harfi harfine yaptığınızdan emin misiniz?
Ne yaptığınızı harfi harfine anlatın. Fareyi 3 piksel sağa kaydırdıysanız onu bile yazın. Şu anki halinin ekran görüntüsünü de paylaşın.
Yaptığım tek şey HDD ve SSD biçimlendirmek sizin dediklerinizi anlayamadim pardon biraz daha detaylı açıklar mısınız?3. kez söylüyorum. Dediklerimi harfi harfine yaptığınızdan emin misiniz?
Ne yaptığınızı harfi harfine anlatın. Fareyi 3 piksel sağa kaydırdıysanız onu bile yazın. Şu anki halinin ekran görüntüsünü de paylaşın.
Sürücü 1.1, 1.2 ve 1.4'ü seçip silecek miyim?Öncelikle hepsini tek tek seçip sil diyeceksiniz. En son sadece 2 adet disk kalacak. Daha sonra Windows kurmak istediğiniz diske yeni diyeceksiniz. Biçimlendirme falan yapmayacaksınız. Yeni dediğiniz disk 3-4 parçaya ayrılacak en büyüğünü seçip devam derseniz olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.