Çözüldü Temizlik sonra ekran kartı 85 dereceyi görüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KroziWorld

Hectopat
Merhaba. Yaklaşık 2-3 saat önce kasayı açtım işlemci fanını temizledim ve termal macun sürdüm haliyle mecburen ekran kartı ve RAM'leri de çıkardım, kasanın tozunu aldım ve tekrardan taktım. Her şey güzeldi ancak CS2'yi açtığımda, çoğu kişide olan bilgisayardaki tüm fanların full hızda çalışması ve tabiri caizse uçak moturu cinsi o ses oyuna girdiğimde gelmeye başladı. Ekran kartı derecesini kontrol ettiğimde daha oyunun lobisindeyken 80 dereceyi geçtiğini gördüm ve kapattım. 1-2 kez daha denedikten sonra halen aynı idi. Ne yapmam gerek? Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostlar vidaları söktüm bir daha taktım ancak sorun devam etmekte. Vidalarda yaylar var onları çıkarsam mı? Etkisi nedir o ufak yayların bilgisi olan var mı?

Üstüne üstlük CS2 , Valorant gibi oyunlarda bu sıcaklıkları görüyorum ve 4000RPM’e kadar fanlar fırlıyor ekran kartının.

Şu üstte gördüğünüz 4 vidayı açtım ve yeniden taktım dün. Sorun başladı. Az önce onları söküp bir daha iyice sıktım ancak sorun devam ediyor.
Kardeşim ekran kartının içindeki termal macun bitmiş olabilir düzgün bir tornavida ve video yardımıyla ekran kartını açıp içindeki kurumuş macunu ekran kartının yanındaki çiplere dikkat ederek temizledikten sonra sür muhtemelen sorun geçer termal padlerininde düzgünce diğer çiplerin üzerine geldiğinden emin ol.
Dostlar vidaları söktüm bir daha taktım ancak sorun devam etmekte. Vidalarda yaylar var onları çıkarsam mı? Etkisi nedir o ufak yayların bilgisi olan var mı?

Üstüne üstlük CS2 , Valorant gibi oyunlarda bu sıcaklıkları görüyorum ve 4000RPM’e kadar fanlar fırlıyor ekran kartının.

Şu üstte gördüğünüz 4 vidayı açtım ve yeniden taktım dün. Sorun başladı. Az önce onları söküp bir daha iyice sıktım ancak sorun devam ediyor.
Kardeşim ekran kartının içindeki termal macun bitmiş olabilir düzgün bir tornavida ve video yardımıyla ekran kartını açıp içindeki kurumuş macunu ekran kartının yanındaki çiplere dikkat ederek temizledikten sonra sür muhtemelen sorun geçer termal padlerininde düzgünce diğer çiplerin üzerine geldiğinden emin ol.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı