Temizlik sonrası bilgisayar açılıyor ama boot edilmiyor

Ahmet Efe HAZER

Hectopat
Katılım
5 Ekim 2020
Mesajlar
180
Yer
Bornova, İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS TUF dash F15 bilgisayarıma fan ve termal macun temizliği yaptım. Oldukça narin temizlediğime eminim. Sonra her şeyi hazırladım iyice emin oldum. Ancak bilgisayarı açtığımda yükleme ekranı geliyor, uzun süre öyle duruyor ve ardından ekran gidip kapanıyor. BIOS'a girilebiliyor ancak BIOS'tan F10 deyip başlatınca yine aynı şey yaşanıyor. Biraz araştırma yaptığımda bataryayı çıkarmadığımı fark ettim. Statik elektrikten olabilir diye düşünerek bataryayı çıkardım, güç tuşuna basılı tutarak 10 saniye bekledim. Sonra bataryayı takıp aynı şekilde açınca hiçbir şey değişmedi. Sizce ne yapmam lazım? İyi sosyaller.
 
Sıvı metal şartı yok. Bazı macunlar gümüş alaşımlı olduğu için macun olsa bile elektriği iletebiliyor. :)
Sıvı metali akışkan olduğu için laptoplarda ekran kartının etrafına elektrik bantı yapıştırılarak uygulanıyor normalde akma durumunda kısa devre olmasın diye sadece sıvı metalda oluyor demedim zaten daha çok sıvı metalde rastlanan bir şey.
 
Güncel durum bilgisayar normal çalışmaya başladı sadece RTX 3050 Ti Kod 43 hatası vermekte. Buna karşı ne yapmalıyım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Ekran kartınız sorun bildirdiği için durdurulmuş. İletken bir macun mu kullandınız? Eğer iletken kullandıysanız ve ekran kartının çipi dışında yanındaki diyotlara da sürdüyseniz, kısa devre sonucu arıza yapmış olabilir. NVIDIA'nın sitesinden driverları kurmayı deneyin. Eğer yine mavi ekran alırsanız ekran kartı arızası olma ihtimali kesine yakın.

Şu anda mavi ekran almadım başka. Sürücüler kuruluyor, sadece ekran kartını DxDiag ve görev yöneticisinde göremiyorum. Ama aygıt yöneticisinde görebiliyorum.

Sıvı metali akışkan olduğu için laptoplarda ekran kartının etrafına elektrik bandı yapıştırılarak uygulanıyor normalde akma durumunda kısa devre olmasın diye sadece sıvı metalda oluyor demedim zaten daha çok sıvı metalde rastlanan bir şey.

Ve ne tesadüf benim bilgisayarımda bunlardan herhangi biri bulunmamaktaydı 💀
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı