Temizlik sonrası bilgisayar çöküyor

Swags

Centipat
Daha fazla  
2-3 gün önce bilgisayarımı sildim ama derinlemesine bir temizlik değildi. Sadece tozunu aldım ve ondan sonra bilgisayarı açtığımda çok kasmaya başladı ve 2 işi aynı anda yaparken çökmeye başladı. Hatta son açışımda açılırken çöktü. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temizlik yaparken herhangi bir parçaya falan zarar verdiniz mi? Keşke kendiniz yapmak yerine bilgisayarcıya götürseydiniz.

Bir parçaya zarar verdiğimi düşünmüyorum ama en iyisi fazla kurcalamadan bilgisayarcıya götüreyim.

Bir parçaya zarar verdiğimi düşünmüyorum ama en iyisi fazla kurcalamadan bilgisayarcıya götüreyim.

Başında bekleyin hocam sağları solları belli olmaz bilgisayarcıların parçaları söküp dandikleriyle değişebilirler.

Başında bekleyin hocam sağları solları belli olmaz bilgisayarcıların parçaları söküp dandikleriyle değişebilirler.

O konuda sıkıntı yok ya yakından tanıdığım var. Onada ulaştım aslında ama 2-3 gün içinde geliceğini söyledi o yüzden buraya yazmak istedim.

Kasa veya işlemci fanının çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz faydalı olabilir, tabi aynı zamanda psu'nunda fanlarını kontrol edin. Durduk yerde hiç bişey yerinden çıkmadıysa ve sadece toz alındıysa toz alınırken herhangi bir fan devre dışı kalmış olabilir ve bu sebeple ısı yükseliyorsa sistem yavaşlamaya ve sonrada aşırı sıcaktan kilitlenmeye vs. dönüşebilir.

Fanlarda sıkıntı yok ama PSU fanına bakmamıştım ona da bir bakayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…