Temizlik sonrası bilgisayar çöküyor

Swags

Centipat
Daha fazla  
2-3 gün önce bilgisayarımı sildim ama derinlemesine bir temizlik değildi. Sadece tozunu aldım ve ondan sonra bilgisayarı açtığımda çok kasmaya başladı ve 2 işi aynı anda yaparken çökmeye başladı. Hatta son açışımda açılırken çöktü. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 gün önce bilgisayarımı sildim ama derinlemesine bir temizlik değildi. Sadece tozunu aldım ve ondan sonra bilgisayarı açtığımda çok kasmaya başladı ve 2 işi aynı anda yaparken çökmeye başladı. Hatta son açışımda açılırken çöktü. Sebebi ne olabilir?
Temizlik yaparken herhangi bir parçaya falan zarar verdiniz mi? Keşke kendiniz yapmak yerine bilgisayarcıya götürseydiniz.

Kasa veya işlemci fanının çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz faydalı olabilir, tabi aynı zamanda psu'nunda fanlarını kontrol edin. Durduk yerde hiç bişey yerinden çıkmadıysa ve sadece toz alındıysa toz alınırken herhangi bir fan devre dışı kalmış olabilir ve bu sebeple ısı yükseliyorsa sistem yavaşlamaya ve sonrada aşırı sıcaktan kilitlenmeye vs. dönüşebilir.

Kasa veya işlemci fanının çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz faydalı olabilir, tabii aynı zamanda PSU'nunda fanlarını kontrol edin. Durduk yerde hiçbir şey yerinden çıkmadıysa ve sadece toz alındıysa toz alınırken herhangi bir fan devre dışı kalmış olabilir ve bu sebeple ısı yükseliyorsa sistem yavaşlamaya ve sonra da aşırı sıcaktan kilitlenmeye vs. dönüşebilir.

Fanlarda sıkıntı yok ama PSU fanına bakmamıştım ona da bir bakayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı