Temizlik ve termal macun yapılmazsa ne olur?

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 5 senedir kullandığım bir kasa var. Doğru dürüst temizlemedim hiç. Bu termal macun işini de pek bilmiyordum. bu sitede takılana kadar. Haliyle onu da hiç yenilemedim. Sitede de hemen herkes her şeyde termal macun yenileme işlemleri öneriyor sürekli. Ben de merak ettim, bu termal macun işlemi hangi durumlarda şarttır? Kaç senede bir yenilenmeli falan sormak istedim.
Altta PC boştaykenki sıcaklığını atıyorum. Oyun oynarken de 50-60 dereceyi geçmiyor. Bu değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Al�nt�s�.JPG
    Ekran Al�nt�s�.JPG
    71,4 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunun her 6 ayda bir yenilenmesinde fayda var. Yılda 1 kere de yenilenirse de gayet iyi olur. 5 yıldır kullandığınız ve düzgün temizlemediğiniz bilgisayarınız acaba nasıl benim buzdolabımdan daha soğuk çalışıyor?
Bu arada temizleyecekseniz saç kurutma makinesini sıcak modda açıp macunu kurutmayın.

Termal macunun yılda bir kere değiştirilmemesi sonucunda işlemci üzerinde kurur ve soğutucuya sağlıklı ısı iletimini sağlamaz. Bu da fazla ısınması ve haliyle performans düşüklüğüne sebebiyet verir.

Açıkcası bilgisayarınızın ısı değerleri normal. Bir performans düşüklüğü hissetmiyorsanız idare edin ama bir temizlik yapmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı