%Temp% silmek güvenli mi?

• Konuyu başlatan 502065
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.258
Tüm açık uygulamaları kapatıp sildiğinizde bir problem çıkartmaz. Geçici dosyalar, programların oluşturduğu ön bellekleme dosyalarıdır. Yavaşlama diye tabir edilen durum da geçicidir. İlk kullanım sonrasında o program da normale döner. Yıllardır düzenli aralıklarla temizlerim.
O klasörün dolması işletim sistemini yavaşlatır. Belli aralıklarla temizlemek faydalıdır. 3 senelik işletim sistemim hiç format görmeden ilk günkü gibi çalışıyor.
Peki sizce hangi uygulamalar zarar görür?

Eki Görüntüle 1261546
Bilgisayarda böyle programlar var. Hangileri sorun çıkarır?
Office programlarinda kullanmadiklarini sil. Masaustunde klasörler oluştur ve oyunları programları klasörlerin içine at. Masaustunde ne kadar cok dosya olursa oyunlarda performans düşüşü yaşarsın. Müzikler Klasörünü baska Disk varsa oraya kopyala Masaüstünde tutma..

Sildiğinde hızlandırdığını biliyorum fakat temp klasörü ne işe yaradığını bilmiyorum.

Bazı programların güncellemesi silinebilir yani eski sürüme dönebilir bazı uygulamaların bence silme derim.
Bu tür dosyalar %appdata% bölümünde bulunur.

%temp% geçici dosyaların olduğu bölümdür, açık bir program ya da klasör bu içeriklerden birini kullanıyorsa silinemez zaten, dosya kullanımda uyarısı verir. Silinebilir, hiçbir sorun olmaz.

Office programlarinda kullanmadiklarini sil. Masaustunde klasörler oluştur ve oyunları programları klasörlerin içine at. Masaustunde ne kadar cok dosya olursa oyunlarda performans düşüşü yaşarsın. Müzikler Klasörünü baska Disk varsa oraya kopyala Masaüstünde tutma..
Oyun oynamıyorum. Nasıl Office programlarını sileyim?
Bismillah diyerek silelim bari.

Böyle bir şey de yok. Simgelerin bilgisayar performansına etkisi %0.01 anca, çok meraklıysanız oyuna girmeden önce masaüstüne sağ tık yapıp, görünüm - masaüstü öğelerini göster kısmından gösterilmesini kapatabilirsiniz.

Bunlar kaldı.
1641376199064.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı