Temu iadeye vergiler de dahil mi?

bbugi

Kilopat
Başlıkta da yazdığı üzere Temu'dan 800TL değerinde bir ürün aldım. Kargoyu teslim aldım ve iade etmek istiyorum ürünün fiyatı üzerine vergilerde iade edilecek mi?
Bu konu hakkında çok bilgi kirliliği var. Biri açıklık getirirse sevinirim.

Başlıkta da yazdığı üzere Temu'dan 800TL değerinde bir ürün aldım. Kargoyu teslim aldım ve iade etmek istiyorum ürünün fiyatı üzerine vergilerde iade edilecek mi?
Teslim edilirse vergiler iade edilmiyor diye biliyorum. Eğer eline ulaşmazsa o zaman tam iade uygulanıyor. Daha bugün sordum desteğe.

Devletimiz çoktan senden aldığı vergiler ile yabancılara yardımda bulundu bile😁 vergin iade edilmez.

Teslim edilirse vergiler iade edilmiyor diye biliyorum. Eğer eline ulaşmazsa o zaman tam iade uygulanıyor. Daha bugün sordum desteğe.

Aliexpress'te de böyle bir durum var sanırım. Gümrüğü kendileri sizin adınıza devlete ödemiş olduğu için sanırım ama Amazon.com.tr'de böyle olmuyor, yurt dışından gelen ürünlerde tam olarak iade ediliyor.

Destektekilere itibar etme daha ne dediklerini bilmiyorlar daha dün vergi iadesinin yapılacağını doğrulayan birine "bu dediğini söz olarak alıyorum" dedim "evet efendim" dedi bugün destekten birisi duruma göre vergilerde iade olabilir diyor.

AliExpress'te de böyle bir durum var sanırım. Gümrüğü kendileri sizin adınıza devlete ödemiş olduğu için sanırım ama Amazon.com.tr'de böyle olmuyor, yurt dışından gelen ürünlerde tam olarak iade ediliyor.

Ticaret bakanlığına dilekçe vererek 1 kuruş ödemeden tarafıma vergi iadesini gerçekleştirebilirler ama uğraşmıyorlar sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı