Temu'da vergi konusu nasıl işliyor?

Sercan93

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Temu'dan birkaç eşya sipariş etmeyi düşünüyorum ve bu vergi konusunu biraz öğrenmek istiyorum kac TL üstüne kaç TL alır falan.

30 euro yani 1160TL olması lazım sınırın. Üzeri fiyatlarda zaten alım yapamıyormuşsunuz. Ancak başka bir senaryoda ürün, gümrükte takılı kalır ve %60 gümrük vergisi ile beraber bir gümrük müşavirli tutmanız icap eder.

1200 TL civarı üstünde sepete ürün ekleyemiyorsunuz zaten. Ben ekleyemedim yani, vergi politikasından dolayı. Dün sipariş verdim, bugün uçağa yüklenmiş.
30 euro yani 1160TL olması lazım sınırın. Üzeri fiyatlarda zaten alım yapamıyormuşsunuz. Ancak başka bir senaryoda ürün, gümrükte takılı kalır ve %60 gümrük vergisi ile beraber bir gümrük müşavirli tutmanız icap eder.
Şu anda sınır 1090 TL olarak gösteriyor, %60 ithalat vergisi varmış. Ben 1000 TLlik ürün aldığımda vergisiyle beraber 1000TLyi geçiyor, vergi ücreti ayrı mı tutuluyor? Yani vergisiyle ürünün ücreti toplam 1090ı geçmemeli mi yoksa vergi ayrı mı?

Vergi ayrı ekleniyor. Örneğin 1000 TL ürün aldın ödemeye geçtiğin zaman yüzde 60 vergi ekleniyor 1600 TL oluyor ödeyeceğin rakam.
Bu yeni vergi nedeniyle bazı ürünler yurtiçinde satılanlara göre daha pahalı hale geliyor ne yazık ki.

Vergi ayrı ekleniyor. Örneğin 1000 TL ürün aldın ödemeye geçtiğin zaman yüzde 60 vergi ekleniyor 1600 TL oluyor ödeyeceğin rakam.
Bu yeni vergi nedeniyle bazı ürünler yurtiçinde satılanlara göre daha pahalı hale geliyor ne yazık ki.
Böyle olduğunda gümrükte sıkıntı olmuyor değil mi?

Ben vergi düşükken aldım sonra yüzde 60'lık vergi geldiğinde de yine alışveriş yaptım bir sorun yaşamadım. Bazı ürünler kalitesiz olabiliyor bazı ürünler ise beklentinin üstünde iyi olabiliyor. Amazon yurt dışı ürünlerine de bakmanı tavsiye ederim vergi sonrası neredeyse aynı fiyatlara denk geliyor veya Amazon daha düşük olabiliyor. Alınacak ürünü iyi araştırmak önemli. Yurt içinde satılanlara da bakıp fiyat kalite karşılaştırması yapmalısın ona göre kararını verirsin özellikle pahalı bir ürün alacaksan.

Arkadaşlar 700 TL'lik bir ürüne ekstra 460 TL vergi gösteriyor ve fiyat 1260 TL oluyor. Sınır 30 euro değil miydi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı