Temu'dan tek seferde 6 farklı ürün alınır mı?

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba dostlar. İhtiyaçlar nedeniyle Temu kullanacağım. 3.300 TL civarı tutuyor ürünler vergisiz. Daha önce hiç alışveriş yapmadım. Hesabım yok bu yüzden kupon vesaire işlerine bakmadım. Gümrüğe takılır mı?

Merhaba dostlar. İhtiyaçlar nedeniyle Temu kullanacağım. 3.300 TL civarı tutuyor ürünler vergisiz. Daha önce hiç alışveriş yapmadım. Hesabım yok bu yüzden kupon vesaire işlerine bakmadım. Gümrüğe takılır mı?

Ürün sayısı önemli değil 1050 TL'yi geçmediği üzere istediğinizi alabilirsiniz 20 parça olsa bile. Sizin siparişiniz 3300 TL sınırı aşıyor burada yapabileceğiniz şey 1000 TL 1000 TL bölerek 3 veya 4 farklı sipariş oluşturup alabilirsiniz bir T.C. Üzerine aylık 5 paket sınır var. Siz siparişinizi 800 TL olarak dörde bölüp sipariş edin bence en mantıklısı o.

Eksik bilgilendirmeler mevcut. Temu'da şu an sınır 1.075 TL (sabah kontrol ettiğimde) o sınır da vergi dahil değil vergi hariç olan sınır. Yani alışveriş sepetinizin kendisi 1.075 TL'yi aşmaması lazım. (1.075 olan kısım değişebiliyor bazen 1.025 olabiliyor vs.) + vergiler şeklinde sipariş ediliyor. (Vergiler hariç 1.100 TL denediğinizde uyarı veriyor zaten sistem otomatik olarak. Alabileceğiniz durumda aldırıyor.) Örneğin 6 parça sipariş verdiniz ama 6'sı da 3 cm'lik figür olsun. Hepsi tek pakete sığıyorsa tek paket olarak teslim sayılıyor genelde. (Gümrükte sorun yaşatmazlarsa) Fakat 6 parça araç tekerlek zinciri alırsanız veya 6'sı da aynı pakete sığmayacaksa ve 6 farklı paket olacaksa aylık 5 paket limitini direkt olarak aşacağı için gümrükte sorun yaşanacaktır.

Ürün sayısı önemli değil 1050 TL'yi geçmediği üzere istediğinizi alabilirsiniz 20 parça olsa bile. Sizin siparişiniz 3300 TL sınırı aşıyor burada yapabileceğiniz şey 1000 TL 1000 TL bölerek 3 veya 4 farklı sipariş oluşturup alabilirsiniz bir T.C. Üzerine aylık 5 paket sınır var. Siz siparişinizi 800 TL olarak dörde bölüp sipariş edin bence en mantıklısı o.

Yurt dışından alışverişlerde 27 euro sınırı var. Temu da zaten vergisiz şekilde 1050 TL üzeri olan alışverişlere izin vermiyor.

1050 lirayı geçmiyorsa 6 ürün alabilirsin ama.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Maaşı bekliyorum o yüzden hesap oluşturmadım. İlk sipariş için indirim yaparsa tek seferde alırım olmazsa parça parça.

Eksik bilgilendirmeler mevcut. Temu'da şu an sınır 1.075 TL (sabah kontrol ettiğimde) o sınır da vergi dahil değil vergi hariç olan sınır. Yani alışveriş sepetinizin kendisi 1.075 TL'yi aşmaması lazım. (1.075 olan kısım değişebiliyor bazen 1.025 olabiliyor vs.) + vergiler şeklinde sipariş ediliyor. (vergiler hariç 1.100 TL denediğinizde uyarı veriyor zaten sistem otomatik olarak. Alabileceğiniz durumda aldırıyor.) Örneğin 6 parça sipariş verdiniz ama 6'sı da 3 Cm'lik figür olsun. Hepsi tek pakete sığıyorsa tek paket olarak teslim sayılıyor genelde. (gümrükte sorun yaşatmazlarsa) fakat 6 parça araç tekerlek zinciri alırsanız veya 6'sı da aynı pakete sığmayacaksa ve 6 farklı paket olacaksa aylık 5 paket limitini direkt olarak aşacağı için gümrükte sorun yaşanacaktır.

4 parça elektronik farklı türler. 1 tanesi ayrı. 6. ürün tükenmiş. Bilmiyorum artık. Gümrük sıkıntı olmasında. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı