Tenda V1200 DNS değişmiyor

Bende modemi dün satın aldım, bugün iade edeceğim.

Bahsettiğiniz gibi DNS değişmiyor ayrıca iki farklı cihazdan bağlanınca birisine hiç internet gitmezken diğeri mükemmel. Bunu da QoS ayarlarının olmamasına bağlıyorum.

DNS değiştirmek için İnternet Ayarları = LAN Ayarları bölümünde DHCP Sunucusu seçeneğini etkinleştirip altında çıkan DNS Ayarları seçeneğini de etkinleştirip Birincil ve İkincil DNS Sunucusu kutularına DNS adresini yazıp Değişiklikleri uygula butonuna basmak gerekiyormuş, fakat bende Sistem Durumu bölümünde DNS Sunucularında değişiklik olmadığını gördüm.
Sanırım modem kurulumu yaparken, İleri bölümündeki TR069 Arka Plan Programı varsayılan olarak açık olduğu için ISS DNS değiştirmeyi devre dışı bırakıyor olabilir. Modem kurulumu yapmadan önce TR069 Arka Plan Programı seçeneğini kapatmayı deneyeceğim ama çok üşeniyorum. 😅
 
DNS değiştirmek için internet ayarları = lan ayarları bölümünde DHCP sunucusu seçeneğini etkinleştirip altında çıkan DNS ayarları seçeneğini de etkinleştirip birincil ve ikincil DNS sunucusu kutularına DNS adresini yazıp değişiklikleri uygula butonuna basmak gerekiyormuş, fakat bende sistem durumu bölümünde DNS sunucularında değişiklik olmadığını gördüm.
Sanırım modem kurulumu yaparken, ileri bölümündeki TR069 arka plan programı varsayılan olarak açık olduğu için ISS DNS değiştirmeyi devre dışı bırakıyor olabilir. modem kurulumu yapmadan önce TR069 arka plan programı seçeneğini kapatmayı deneyeceğim ama çok üşeniyorum. 😅

TurkNet kullanıyorum, statik IP adresi hizmetim var. ISS neden DNS değiştirmemi engellesin ki? IP Pool'una bile girmiyorum.
 
ISS'lerin işlerine akıl sır erdiremeyiz.

Bende çok uğraştım ama olmuyor hocam ve benim ISS ile ilgili bir problem yok çünkü bende TurkNet kullanıyorum ve bundan önceki ASUS modemde DNS değiştirmede herhangi bir sorun yaşamıyordum. Bu modem sorunlu maalesef :(

Almak isteyen veya öneren olursa bu konuyu referans gösterebilirsiniz, kesinlikle uzak durulması gereken bir modem, Türk Telekom'un verdiği Premium modem bile bundan daha iyi.

Kesinlikle 😓
Sinyal gücü dışında modemin övülebilecek hiçbir yanı yok
 
sorunu çözebilen var mı
Hocam cihazın config dosyasının yedeğini alıp dosyada bazı değişiklikler yaparak modeme telnet ile bağlanmayı açabildim ama dns'i nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. Config dosyasını değiştirip o config'i yüklediğimde de DNS sunucuları değişmedi. Telnet ile bağlandığımda read-only modunda bağlanabildim. Belki anlayanlara fikir olur. Hani çok anlamıyorum bu işlerden ve ben de muzdaribim. Siz anlıyorsanız ve inceleyip yapabilirseniz çok güzel olur.
 
Ben sorunu çözdüm, modemden kurtuldum 😂 Bir daha da Asus'dan, TP-Link'den şaşmam valla. Bu Tenda'nın tek problemi DNS'de değil. Bufferbloat değerleri çok kötü yani aynı anda birden fazla indirme vb olduğunda bandwith ayarlayamıyor ve internet felç oluyor. Tek başınıza internete giriyorsanız sorun değil belki ama bir kaç kişi bağlanıyorsa geçmiş olsun...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı