Soğuk kompres her zaman semptomları hafifletecek diye bir kaide yok, bazı eklem rahatsızlıklarında sıcak kompres sonuç verebiliyor. Dirseklik ile hem dirseğini desteklemiş olursun hem de sıcak tutmuş olursun, denemeye değer. Arada sıcak su torbası gibi uygulamaları deneyebilirsin. Eğer ağrıların bir şekilde hafiflemiyorsa fizik tedavi (ki süreç biraz acı verici) ve bu şekilde de biraz düzelmezse sonrasında cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyacak kadar durum ilerleyebilir.
Geçmişinde dirsek eklemine fazla yük bindiren ani hamleler yapmışsan zamanla Lateral Epicondil'de ve tendonda hasar oluşuyor. Bazen soğuk/sıcak kompres ve dirseklik ile birlikte basit egzersizler ağrıları azaltsa da maalesef bu sorundan tamamen kurtulabilen bir tanıdığım yok. Zorlamadıkları sürece pek sorun yaşamasalar da kolay sakatlanıyorlar.
Sırf bu rahatsızlığın oluşma riski yüzünden profesyonel düzeye ulaşmış/ulaşabilecek tenis/masa tenisçilerine özel ısınma antrenmanları öğretilir antrenörler tarafından. Doğru raket seçimi, doğru tutuş pozisyonu ve her harekette yapılması gereken maksimum germe düzeyine alıştırırlar. Bunları doğru yapmayıp birkaç yılda bu sorunla karşılaşan birkaç takım/rakip arkadaşım oldu.
Not: Bu rahatsızlığın bu sporlarla olan bağlantısı, bu sporları yapanlar arasında oransal olarak yaygın olması. Yoksa genel sayıya bakacak olursak çok az kısmı tenis ve masa tenisi gibi sporlarla uğraşmış kişilerdir.
Hocam kesinlikle size katılıyorum.
Sakatlığımı yaşadığım yıl uzunca bir süre bileklik kullandım ama ağrı sadece çok az azaldı.
Doktor bana o yıllarda kolumu fazla zorladığım için sol kolumdaki Tendon da esneme olduğunu bu yüzden de çok az kullanmamı ve her 2 saatte 1 havlu üzerine buz koyup, kas gevşetici sprey sıkmamı önermişti.
Bunları yaptıktan sonra ağrı belli bir aşamaya kadar gerilemeye başlıyor, bir yerden sonra sanki hep aynı kalıyor.
İnternetten araştırma yaptıktan sonra, bende sizin gibi bu sakatlığın çok yaygın olduğunu ve birçok insanın spor kariyerini bitirdiğini gördüm.
Tabii atlatanlar da var ama genel olarak atlatanlar da cerrahi müdahale sonucu oluyor(umarım o duruma gelmem).
Artık sakatlığım geçene kadar bisiklet süreceğim.
Bu arada hocam, bir konu hakkında çok az bilgi sahibi olup o konuda çalışmanın ne kadar aptal bir durum olduğunu anladım.
Isınma hareketleri bile yapmadan, kas yenilenmesi gibi durumları bilmeden nasıl spor yapmışım? cidden o yıllar ne kadar cahil olduğumu anlıyorum.
Bu arada spor yapmayı bıraktıktan sonra ise boş kalmayıp okulun yanına bir de felsefe araştırmıştım.
Cidden de bayağı etkisi olmuştu.
Tanrının varlığı, Evrim, Evren gibi konular.
Bu arada hocam geri bildiriminiz için teşekkürler.