TEOG 2. sınavdan 1-2 yanlış yapmak

Tr.Ordu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk sınava fazla çalışmadığım için 24 yanlışım çıktı. Hedefim yüksek değil 435 puan bana yetiyor ancak 2. teog sınavından fulle yakın bir sonuç almam lazım. 15 tatilden itibaren sıkı bir biçimde çalışsam başarır mıyım olur mu ? Son 1 ay ful deneme çözmeye ağırlık vericem dediğim gibi hedefim yüksek değil yeter ki en az bir 428 alayım hesapladım full yaparsam 443 gibi bir puan gelir benim 1-2 tane yapmam lazım öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende şu anda YGS çalışıyorum. Onu yapsam bunu yapsam vs diye hesaplama. Sen çalışmana bak ne kadar çabuk başlarsan o kadar iyi başka birşey düşünme gerek yok zaten.

Dostum öncelikle yanlış yere konu açmışsın ama öğretmen olunca hemen dikkatimi çekti TEOG yazıyor :D
TEOG sınavını çok büyütüyorsunuz gözünüzde, eskisi gibi 6-7-8.sınıf konularını da kapsamıyor. Altı üstü işlediğin konulardan yazılı gibi sınav ama test olarak uygulanıyor. 1.TEOG'da 2 ünite gördünüz altı üstü Fen Bilimleri anlamında, 2. TEOG'da da durum aynı olacak. Tabiki 1 ay full deneme çözüp, çözemediğin her soruyu analiz edip; bir sonraki denemeye girmeden önce çözemediğin sorulara göz gezdirip girersen çok faydasını görürsün.
Önerim dediğim gibi:
Deneme 1'i çözdün diyelim. Yapamadığın soruları kes, bir deftere yapıştır misal. Çözümlerini de yanına yaz.
Deneme 2'ye girmeden önce defterden hatalı olduğun sorulara bak.
Deneme 2'yi çöz, yapamadığın soruları aynı şekilde çözümlü olarak deftere yapıştır
Deneme 3'e geçtiğinde, 1 ve 2'deki yapamadığın sorulara bak, öyle 3'ü çözmeye giriş.
Sorular gitgide artacağından; artık yanlış yapmadığın soru tarzlarını defterinden üzerini çiz bu şekilde büyük bir puan artışı gözlemleyeceksin emin ol ;)

Dostum liseye geçince anlıyorsun ki TEOG kadar basit bir sınav yok. Benim iki sınavdan da 15 yanlışım vardı ama şimdi ki aklım olsa Full bile çıkarırdım. Liseye geçince anlayacaksın :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı