Teog Nakil Nasıl Yapılacak ?

Ben Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünde bir kişiyle görüşmüştüm. Kontenjanları e-okul yönetim bilgi sistemine girip aşağıdaki linklerden kontenjan takibi açıp bakabilirsiniz demişti ama site çalışma nedeniyle kapalıdır diyor.

Edit: Şimdi girdim açılıyor. MEB - e-Okul Uygulamaları link bu.

Nakil yaptırmak için okulun boş kontenjanı varsa gitmek istediğiniz okula gidip kayıt yapılıyormuş. Eğer sizden yüksek puanlı bir kişi başvurmazsa okula girilebiliyormuş. Tabi bunlar yapılırken normal kazandığınız okuldan kaydınız silinmeyecek.

Edit: Sonuçlar yeni açıklandığı için daha kontenjan açığı olan okul göremedim. İleride belli olur artık.

Nakil yaptırmak için okulun boş kontenjanı varsa gitmek istediğiniz okula gidip kayıt yapılıyormuş. Eğer sizden yüksek puanlı bir kişi başvurmazsa okula girilebiliyormuş. Tabi bunlar yapılırken normal kazandığınız okuldan kaydınız silinmeyecek.
Şuan da galiba boş kontenjan yok bir kaç okula baktım. Belki baktığım okullarda yoktur.

Sonuçlar daha yeni belli oldu. Taşınacak olan aileler falan daha okuldan kaydını silmemişlerdir. O yüzden açık yoktur daha.

Ya yanlış bilgi vermeyin arkadaş. 25-28 Ağustos arası nakil işlemleri yapılacak eğer ki yerleşemezsen eylül ayının ilk haftasından itibaren her hafta bir kez nakil başvurusu olcak. Yani 5 hakkımız olcak. Daha bugün Rehberlik Hocası dedi.

• Nakil işlemleri 3 yada 4 hafta (tam olarak bilmiyorum) sürecek diyorlar. Her hafta 1 okul tercih edilebiliyor.
  • Nakil kontenjanının açılması için tercih edeceğiniz okulda birinin özel okula gitmesi ayda diğer okula nakil olması gerek.
  • Nakil olacağınız okula kaç kişi nakil tercihi yaptıysa tercih eden en yüksek puanlı kişi o okula nakil olabilecek. Yani tercih önceliği ile değil.
Benim bildiklerim bu kadar. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı