TEOG Nasıl Geçti?

Herkes çok zor vs. diyor ama bence çok kolaydı. Sizce nasıl?
Zamanında ben de girdim o sınava. İlk yılıydı hatta teog'un. Çalışana her şey kolay hocam. Kaç doğrum kaç yanlışım var diye bakmayın şimdi ama. Konuşmayın da hatta şu sorunun cevabı neydi tarzında falan. Yarın ki sınavı da olun sonra istediğiniz gibi konuşun. :)

Ben bu sınavda batırdım. Gitmek istediğim lise 430 puan benim yanlışlarım şu şekilde:
Türkçe 3
Matematik 5
Fen 0
İnkılap 1
Din 2
İngilizce 2
Sizce nasıl umudumu kaybetmek istemiyorum, bu sorularla 443 alıyorum. 2. TEOG'dan 5-6 yanlış yapsam gidebilir miyim ?

Geçen bir akrabamız geldi kızı da girmiş Teog'a; 7 yanlışı var. İlla fen yada en iyi liseye göndermek istiyorlar. Hani 7 yanlışı var "Sen git ülkeyi kurtar kardeşim" dicem. Birde üzülüyormuş. Diyorum ki en yakında ki okula gitsin. Eğer en yakındaki çok kötü ise diğer okula oda kötü ise diğerine.
Fen lisesine gitcem diye her gün 10km yol çekilir mi? Bence çekilmez tam bir eziyet.

Birde şu tipler var: "475 puan aldım oraya girermiyim buraya girermiyim" diyenlere "Bak kardeşim sen akılı adamsın niye gerizekalı taklidi yapıyorsun" diyesim geliyor.

Her halde sınavı çok kolay yaptılar ki 400 altında alan yok. Hani en iyi liseye gitmez iseniz bir şey değişmiyor. Değişen bina, öğretmenlerin anlatış şekli. Arkadaş ortamı. Eğer çok düşük liseye gitmez iseniz sizi dövmezler merak etmeyin. Yamuk tipler kendini beli eder. Onlar ile çok takılmazsınız. En iyi andolu lisesinde anlatılan konu ile ortalama andolu lisesinde anlatılan konular aynı. Eğer çok yüksek okula giderseniz konuyu daha kapsamlı hali ile sorarlar. Düşük yerde ise daha temel.

Uzun lafın kısası: Kasmayın bu kadar kendinizi. Rahat olun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı