Teog Sınavına Gireceğim Çok Heyecanlıyım

kaanfb69

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bu sene teog sınavına gireceğim. Çok heyecanlıyım. 7. sınıfta 2 dönemde taktir aldim. Sadece sınavdan önceki gün çalışıyorum. Bilgisayarım da bozuldu tablet kaldı. Teog sınavından sonra bilgisayar alacağım. Teog sınavından iyi bir puan almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlk önce dingin olun rahatlayın ben yapacağım TEOG sınavından iyi puan alacağım deyin.
Kendinizi motive edin.
Sınava girerken de aklınızdaki tüm düşüncelerden kurtulun sınava konsantre olun pes etmeyin ve en önemlisi dua edin.
Gerisi Allah Kerimdir.

Eğer heyecanınızı yenemezseniz heyecanınızın kurbanı olursunuz.

Inşallah iyi bir liseye giderim her gece yatmadan once dua ediyorum bazen kendimi motive ediyorum sonradan bir kötühis giriyor dusuk alinca çok kötü olacak gibisinden buda moralimi bozuyor.

Güncel

Bende geçen sene teoga girdim ve nerdeyse hiç çalışmadım ve biraz kötü geçti. Yani 2. dönem iyiydi ama 1. dönem çalışmadığımdan puanımı düşürdü. Sen sen ol ve çalış özellikle ezber olan bölümleri kaçırma yoksa bu bu muydu şu şu muydu derken bir bakmışsın vakit dolmuş ayrıca matematikte soru kaçırma ben nerdeyse yarısını yanlış yapmıştım ama zor olduundan değil çalışmamamdandı. 2. dönem matematik iyiydi ama özel ders almıştım sen çalış özel hocaya falan gerek kalmasın başarılar dilerim ve kendini kasma :)

375 ama gaziantep'in bir ilçesinde okuduğumdan bu puan bayağı yetti ama sen 400'ün altına düşme. Zaten senin için 400 bile ölüm geliyordur sen çalışırsan her türlü puan yettirirsin nerede oturuyorsun ?

Eğer düzenli çalışırsan ve kendini fazla zorlamadan test çözersen istediğin okulu kazanırsın. Eğer istediğin okul olmazsa kendini fazla üzme. Senin için hayırlısı neyse o olsun. Eğer içinde çalışma azmi varsa hangi lisede okursan oku iyi bir üniversite kazanırsın.

Şahsen ben 5 yıl önce Sbs'ye girdim güzel net yaptım fakat istediğim lise tutmadı. O zamanda Ankara'da ağırlığı yabancı dil olan liseler açılıyordu. Hocalarım bana hep senin mezuniyet döneminde bu liseler çok değerlenecek dediler. Aile baskısıyla bende yazdım benim şansımada en kazığı Ayrancı Anadolu Lisesi Çince tuttu :p 2yıl zorunlu hazırlık gördüm. İlk başta kendime kızdım fakat özellikle son 2 yılda staja gittiğimde hocalarıma bin kez teşekkür ediyorum. Okula hiç isteyerek gitmedim ama şimdi önüme çok iyi bir hayat kapısı açtı. Allah'ın izniyle liseyi bu yıl bitirebilirsem 10 numara olacak. Neredeyse 6 yıldır lisedeyim :O Şimdiye kadar sınıfta kalmamam benim için ayrı bir başarı.

Ben 340 puan aldım fakat sorular o kadar kolay ki azıcık çalışsan yaparsın. Ben matematik'de 1 soruda kaldım 2. soruya geçmeden sınavın bittiğini anladım.

Dostum ben 3 yıl önce girdim sınava ve teog yoktu. Fakat teog' a baktığımda şaşırtıcı derecede kolay sorularla karşılaştım. Öyle kendini kasma günde 1 saat çalışsan yeter ya gerçekten kolay sorular. Asıl kazığı benim yılımda çakmışlardı tübitak hazırlamıştı sbs' yi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı