TEOG Sınavına Nasıl Çalışabilirim ?

Derslerini iyi dinle mümkünse bir dershaneye gidebilirsin. Gidemessen de derslerini iyi dinleyip bir kaç kaynaktan bol bol soru çöz. Tekrar yap.
Bence TEOG sınavı daha doğrusu Merkezi Ortak Sınavları zor sınavlar değiller. Biraz abartılıyor.(Bence)Hatta biraz değil çok. Ben bu sınavın 2. mezunlarını verdiği senedenim. Sadece dersleri dinledim. Dershaneye falan gitmedim. Önemli olan dersi derste dinlemek.

Katılıyorum.

Fen lisesine gitmek istiyorum da iyi olan fen liselerini söyler misiniz ?
(Erkek kontenjanı olması lazım.)

Hocam inek olacaksın başka bir açıklaması yok, okula giideceksin mum gibi ders dinleyeceksin, eve geleceksin gelir gelmez kıracaksın belini oturup ders çalışacaksın, günde 500 soru çözeceksin. Bende girdim TEOG'a.

Katılıyorum.

Fen lisesine gitmek istiyorum da iyi olan fen liselerini söyler misiniz ?
(Erkek kontenjanı olması lazım.)
Dostum ben bu sene teog sınavına girdim ve allaha şükür atatürk fen lisesini kazandım. Nacizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Teog sınavı zor sınav olmadığı için tudem veya bilfen yada anafen soru bankaları almana gerek yok. Yada o testlerin sonucuna göre sevinip üzülmen yanlış olur. Bak ben açıkcası günde 250-300 soru çözüyordum. Ama yanlış yaptığımı şimdi anlıyorum. Eğer bu kadar fazla soru çözmesem daha az olsaydı onun yerine konu tekrarı yapsaydım şuan istanbul erkek lisesindeydim. Bir de neden bu kadar çok çalışıyorum aman çok sıkıldım çok sıkıcı filan deme. Şu zamana kadar hayatını değiştirecek hiç sınava girdin mi??? Galiba hayır. 1 sene dişini sıksan önündeki 3 yıl boyunca rahat olacaksın. Mesela ben nisan ayından itaberen hiç test kitabi elime almadım. Pişman mıyım bu kasar çok çalıştığıma hayır. Çalışırken geleceğini düşün ve teog 2 sınavından sonra yatacağını düşünerek düzenli konu tekrarı yaparak çalışırsan fen lisesine rahat girersin. İyi bir fen lisesi önermemi istersen izmir fen olabilir. Yada atatürk fen. Son olarak bence insanın hayatında 3 dönüm noktası vardır. 1- Lise sınavı 2- üniversite sınavı. 3- Eş seçimi bundan dolayı 1 sene dişini sık sonra rahat et. Ve son olarak önemli olan çok soru çözmek değil düzenli bir şekilde konu tekrarı yapmak Çok uzun olmuş şimdi baktımda.....

Düşündüklerim Konya/Meram Fen Lisesi
Gerçekten iyi olan bir liseye gitmek istiyorum.
Puanımın da 450 aşağı olacağını zannetmiyorum.

Kaç puan aldın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…