Teog Ve Lise

• Konuyu başlatan Berk Alp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.512
Birinci kural bence şu: Ne kadar çalışırsan çalış dikkat dağınıklığın varsa sınavda bir şey yapamazsın. Heyecanlı olmayacaksın, dikkatini kontrol etmeyi çok iyi bilirsen orta düzeyde bir çalışma düzeni ile sınavda istediğin puanı alırsın. Ben bu sene kendime göre çok iyi bir puan alamadım. Zira birkaç soruda dikkatim dağıldı. Dershaneye boşuna para verme. Ben dershaneye gitmedim. Kimse beni eğitmedi. Gittiğim okulda sınavı (kaba tabir ile s**lemeyen) birçok kişi vardı. Öğretmenler iyi niyetli olsa bile çok fazla bir yardımları olmuyor. Bir iki soru soruyorsun ama bir yerden sonra utanıyorsun, sormaktan çekiniyorsun. Bu sene çok kötü bir sınıfa denk geldim. Müdür niye karma yaptı aklım almadı ama genede dershaneye gitmeden günde 6-7 saatlik bir ders temposuyla kendimi sınava hazırlamaya çalıştım. 460 puan aldım. Fen ve Türkçe'den hepsini doğru yaptım lakin dikkat dağınıklığı nedeniyle Dinden 2 soru, İngilizce'den 1 yanlış yaptım. Hem de okuma hatası nedeniyle oldu bunlar. Soruda kaza yazıyordu ben kader olarak algıladım. Bu nedenle bir soru gitti. Bu yüzden sınavda soruları düzgün oku, süre zaten fazlasıyla yeter sana ama 20 dkda yapıp hemen çıkma. Soruları bir kere daha oku ve 1 kez de işaretlediğin şıklara dikkat et, kodlamayı da denetle 1 kere. Bu şekilde sorularda yanlış işaretleme veya kaydırma olasılığını en aza indirirsin. Biliyorum seni çok sıktım bu kadar uzun yazmakla ama benim yaptığım saçma yanlışları yapmaman için ve daha iyi bir yeri kazanman için yazdım bunları.

Dershaneye boşuna para verme. Ben dershaneye gitmedim. Kimse beni eğitmedi.

Gittiği okuldaki eğitimi bişmeden böyle bir tavsiyede bulunman yanlış. İyi bir dershanede iyi bir sınıfta olursanız dershane gayet yararlıdır. Hiçbir okulda iyi bir dershanede hazırlanıldığı kadar iyi hazırlanılacağını düşünmüyorum. Hocalar iyi olsa sınıftaki öğrenciler huzuru bozar, öğrenciler iyi olsa bazı hocalar ilgilenmez. Hepsi iyi olsa bile soru çözdürme sorunu olabilir. Ben bulunduğum okula dershane sayesinde geldim diyebilirim. Türkiye'de dershaneler şu anda bir gereklilik maalesef.

Benim gittiğim okulda benim gibi arkadaşım olsa soruları ona sorardım veya birlikte yapmaya çalışırdık. Derslerle ilgilenen çok az kişi olduğundan hocalara sormak zorunda kalıyorum. Birçok soru olduğundan da hepsini soramıyorum. Fazla vakitlerini almak istemiyorum. Ama dediğin doğru. Gittiği okulun eğitim düzeyine göre değişir. Ben dershaneye gitmeye gerek duymadım. Kendim bir anda gaza geldim ve çalıştım. İyi ki de çalışmışım. Dershaneye giden birçok arkadaşım vardı. Birkaçı sınıfta dersi dinliyor ama söylenenleri iki gün sonra unutup sınavdan 2 gün önce sağa sola soruyorlardı. Eğer böyle bir sınıfın içindeysen ve okuldaki eğitim yetmiyorsa gidebilirsin. Ayrıca bunu ders dinlemek için yapman gerekmiyor. Dershaneye gidip verilen testleri çözüp de çıkabilirsin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı