Bu yaz mantık çalıştım ve gayet iyi soruları yapıyordum. İnternetten filan araştırmıştım. Bu sene mantık kaldırıldı. Yine de işime yaradı kümelerde biraz. Şimdi zevkine arada sorularını çözüyorum. Keşke bize daha zor sorsalardı. 130 yıllık okulu 9'lar olarak mahvettikBen de arkadaş gibi 2013 SBS sine girdim. İnan şu sorular o kadar kolay ki bunlardan full yapamamak için çaba sarfetmeniz gerek. MEB ne yapmaya çalışıyor anlamadım gerçekten. Bu sorulardan full yapamıyorsan uğraşma bırak bence. Alınma ama iş biraz da kapasite meselesi. Hadi çalıştın çaba gösterdin iyi bir liseye girdin diyelim. Siz sanıyor musunuz ki lisede bu sorular gibi kolay soruyorlar? O yüzden kapasitene göre bir liseye girmelisin. Tercih yaptıktan sonraki yaz tatilinde lise derslerine çalışın. Gerçekten çok afallarsınız bunu yapmazsanız. AH ah bize de böyle kolay soracaklardı... Şimdi Ankara Fendeydim
Ben de 2007'de girdim bu sınava, o zamanlar daha zordu desem nasıl olur ? Bence tutumunuz çok yanlış. Arkadaşımız herhangi bir sebepten dolayı yapamamış bazı şeyleri, siz de gelip " alınma ama iş kapasite meselesi " diye lafa girmişsiniz. GS Lisesinde okuyorsun da haberimiz mi yok acaba ? Ayrıca iyi bir liseye yerleşmek ne kadar önemliyse iyi bir çalışma temposuyla üniversite sınavına hazırlanmak da o kadar önemli. Son olarak bu tür sınavların insanların " kapasitesi " ile doğrudan alakalı olduğunu düşünüyor isen asıl kapasitesi düşük olan sensindir. Sınav sistemleri hele ki bu tür milyonların girdiği sistemler " ezber " yapılarak gayet rahat bir şekilde atlatılabilir. Şehrinin en iyi liselerine girip de üniversite sınavında 0 çeken sonrasında ise dershanelerde ve özel derslerde kaybolan çok insan tanıyorum. Bu yüzden sizi de " sığ " tutumunuzu da tasvip etmiyorum. Genç arkadaşıma gelecek olursam ; sakın ama sakın çalışmayı bırakayım deme. Bunu önündeki sınav için demiyorum,daha ilerisi olan üniversite sınavı için diyorum. Notlar ve puanlar bilgiyi genelde tam olarak yansıtmıyor bana göre. Ezber yapıp derece yapmaktan ise zorlanarak da olsa öğrenip devam etmek ve daha ilerisi için koyduğun veya koyacağın hedefe ulaşmak için çalışman daha önemli. Soyunma odasına mağlup giren teknik direktör gibi düşünmen lazım ; " ilk yarı 2-0 gerideydik ama ikinci yarı 0-0 başlıyor " bu tür durumlarda böyle hareket etmende fayda var. Hem önceki durumların stresini fazla taşımazsın hem de fazlasıyla motive olursun.Ben de arkadaş gibi 2013 SBS sine girdim. İnan şu sorular o kadar kolay ki bunlardan full yapamamak için çaba sarfetmeniz gerek. MEB ne yapmaya çalışıyor anlamadım gerçekten. Bu sorulardan full yapamıyorsan uğraşma bırak bence. Alınma ama iş biraz da kapasite meselesi. Hadi çalıştın çaba gösterdin iyi bir liseye girdin diyelim. Siz sanıyor musunuz ki lisede bu sorular gibi kolay soruyorlar? O yüzden kapasitene göre bir liseye girmelisin. Tercih yaptıktan sonraki yaz tatilinde lise derslerine çalışın. Gerçekten çok afallarsınız bunu yapmazsanız. AH ah bize de böyle kolay soracaklardı... Şimdi Ankara Fendeydim
Aynen İstanbul'un en ünlü fen lisesindeydim.Ben de arkadaş gibi 2013 SBS sine girdim. İnan şu sorular o kadar kolay ki bunlardan full yapamamak için çaba sarfetmeniz gerek. MEB ne yapmaya çalışıyor anlamadım gerçekten. Bu sorulardan full yapamıyorsan uğraşma bırak bence. Alınma ama iş biraz da kapasite meselesi. Hadi çalıştın çaba gösterdin iyi bir liseye girdin diyelim. Siz sanıyor musunuz ki lisede bu sorular gibi kolay soruyorlar? O yüzden kapasitene göre bir liseye girmelisin. Tercih yaptıktan sonraki yaz tatilinde lise derslerine çalışın. Gerçekten çok afallarsınız bunu yapmazsanız. AH ah bize de böyle kolay soracaklardı... Şimdi Ankara Fendeydim
Matematikten 1 yanlış, fenden 3 yanlışım vardı. İngilizce iyiydi lakin inkilap ve din dersinden 4'er yanlış yaptım. Türkçe'den de 2 yanlış yapmıştım. 600-610 civarı puan gelmişti. Onun çıktısı vardı bir yerde şimdi bulamadım. Aslında senin sorunlarını ben de yaşamıştım fakat ikinci sınavda daha iyi sonuç aldım. Senin heyecanını, stresini kontrol etmen gerekiyor. Rehberlik hocandan, dershaneye gidiyorsan dershane hocandan yardım isteyebilirsin. Ben hiçbir türlü yardım almadan orta bir sonuç aldım. Keşke daha fazlasını alabilseydim ama sınavdan sonra kötü veya orta bir sonuç gelirse üzülmene hiç gerek yok.@gdeniz123 İlk sınavdaki yanlışların çoğu sayısal mıydı ? Ayrıca heyecandan dolayı yapamadım . Yoksa matematiğim ve fenim iyidir.