Termal macun alırken nelere dikkat edilmeli?

Ahsg

Hectopat
Fiyatları arasında uçurum var. Kimisi çok ucuz kimisi aşırı pahalı. Bunun nedeni nedir? Önerebileceğiniz bir marka var mı?
Neden renkleri farklı farklı? Kimisi Gold kimisi beyaz. Kalite farkından mı?

İç ve yalıtım malzemeleri ne kadar kaliteliyse o kadar pahalı olur. Tanıdık (Cooler Master) markalara yönelin.
Gold/Beyaz kısmını maalesef bilmiyorum.

İletkenlik değerleri var hocam. Ucuz olanların bazılarının çok düşük. Bana forumda aşağıya koyduğum macunu önerdiler. Gerçekten muazzam. 11 derece düşürdü sıcaklıkları.
Fotoda iletkenlik değeri sol altta yaziyor 2. Resimde.

Dosya Ekleri

• 20210702_101300.jpg
    20210702_101300.jpg
    193 KB · Görüntüleme: 92
  • 20210702_101347.jpg
    20210702_101347.jpg
    186,5 KB · Görüntüleme: 92
Termal macunlarda W/m·K değeri yüksek olan genelde daha iyi oluyor ama viskozite değerleri de önemli.

Piyasadaki bir çok ürün için W/m·K değerlerini @BerkayZ87 hocamın oluşturduğu listeden öğrenebilirsiniz, liste dışında kalan ürünleri de bir Google aramasıyla bulabilirsiniz.

Hangi markalar tanıdık? Değer kaçtan büyük olunca yüksek oluyor? Bütçe belirlemedim.
Arctic, Cooler Master, Thermal Grizzly gibi markalar piyasada liderlerdir. Piyasayı araştırırsanız iletkenlik değeri ortalamasını görebilirsiniz. Bütçe belirlemediyseniz bunu öneririm:

Teşekkür ederim.
Termal macunlarda W/m·K değeri yüksek olan genelde daha iyi oluyor ama viskozite değerleri de önemli.

Piyasadaki bir çok ürün için W/m·K değerlerini @BerkayZ87 hocamın oluşturduğu listeden öğrenebilirsiniz, liste dışında kalan ürünleri de bir Google aramasıyla bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Renk farkı macun içindeki materyalden kaynaklıdır. Bazı üreticiler renk boyası dahi katıyor kandırma kafasında.

İletkenlik değeri çok önemlidir. W/m-K ile sunulan değerdir.

Cooler Master'ın 11 W/m-K olan ürününü öneririm.
Teşekkür ederim
Arctic, Cooler Master, Thermal Grizzly gibi markalar piyasada liderlerdir. Piyasayı araştırırsanız iletkenlik değeri ortalamasını görebilirsiniz. Bütçe belirlemediyseniz bunu öneririm:
Çok teşekkürler

En önemli şey içeriğidir. Silikon ağırlıklı macunlar aşırı kalitesizdir ve uzak durulması gerekir. İsterse 500 W/MK olsun silikon ağırlıklı bir macun ise adam olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı