Termal macun anakarta zarar verir mi?

Nedim Aşıcı

Megapat
Daha fazla  
Nitro 16 cihazım var. Tamircide bakım yaptırdım soğutucu metal bloğun altına pembe bir madde sürmüş bu termal macun mu yoksa nedir? Bir de laptopu teslim aldıktan sonra içim rahat etmedi bir bakayım dedim bloğun altından biraz macun sarkıyordu alayım derken anakarta bulaştı bir zararı olur mu? Resimlerde ekledim biraz da mürekkep bulaşmış galiba umarım bunun da zararı olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20250121_222907.jpg
    IMG_20250121_222907.jpg
    138,2 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20250121_222939.jpg
    IMG_20250121_222939.jpg
    158,9 KB · Görüntüleme: 64
Çok fazla bulaştırdıysan evet gelebilir. Ama fotoğraflara baktığımda çok gelmemiş gibi duruyor. Herhangi bir PC tamircisine gidip temizlettirmeni tavsiye derim.

Nitro 16 cihazım var. Tamircide bakım yaptırdım soğutucu metal bloğun altına pembe bir madde sürmüş bu termal macun mu yoksa nedir? Bir de laptopu teslim aldıktan sonra içim rahat etmedi bir bakayım dedim bloğun altından biraz macun sarkıyordu alayım derken anakarta bulaştı bir zararı olur mu? Resimlerde ekledim biraz da mürekkep bulaşmış galiba umarım bunun da zararı olur mu?

Hocam o pembe dediğiniz şey bir macun işlemcinin veya ekran kartının etrafındaki çipsetlerin üstünde olur termal macuna gelirsek fazla kalın sürülmüş sıcaklıklar artabilir.

O nasıl bir macun ? Katı alçı sürmüş sanki. Sıcaklığın daha da artmış olabilir

Hocam o pembe dediğiniz şey bir macun işlemcinin veya ekran kartının etrafındaki çipsetlerin üstünde olur termal macuna gelirsek fazla kalın sürülmüş sıcaklıklar artabilir.
işlemci yük altında 78 derece ekran kartı 60-65 arası kötü mü?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı