Termal macun değişikliği sonrası R7 5800x3D sistem ısınıyor

Daha fazla  
RAM
Kingston 4x8 3200 MHz DDR4
Ekran kartı
Zotac 3070Ti Trinity
Anakart
MSI B550M-P gen 3
İşlemci
Ryzen 7 5800x3d
Merhaba arkadaşlar uzun süredir termal macunumu değiştirmediğim için bugün Teknobiyotik üzerinden sipariş ettiğim Arctic MX-6 termal macunu kullandım. Fakat termal macunu tazelemeden önce Cinebench 10 dakika testte maksimum 88 derece alıyorken değiştirdikten sonra 90 derecenin üstüne çıktı.

İlk önce macunu X ve etrafına küçük noktalar halinde koyarak yaptım. İşlemci sıcaklığı yüksek olunca çok sürdüm herhalde deyip silip bu sefer sadece nohut yarısı kadar nokta sürüp hiç ellemeden tabanı monteledim. "MX-6'yı sürüp yaymak istediğimde çok yoğun olduğundan dolayı süremedim o yüzden macunu nokta şeklinde sıkıp bıraktım."

Başka hiçbir değişiklik yapmadım. Sistemim aşağıda yazıyor, sizce sebebi nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anakart: MSI B550M-P Gen 3

CPU: Ryzen 7 5800x3D.

Sıvı soğutma: MSI CoreLiquid 360r v2.

RAM: Kingston 4x8 3200 MHz DDR4.

Anakart bağlantısı;

Sıvı soğutma pompası CPU_FAN'a bağlı %100 4100 RPM de çalışıyor.
Sıvı soğutucu fanları SYS_FAN 2'ye bağlı kademeli şekilde 40-50-60-70 derecede %20-%40-%70-%100 şekilde.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim aynı sorunu ilk aldıgım zaman yaşadım termal macun değiştim format attım BIOS sıfıralyıp güncelledim dereceyi 50 55 60 sabitledim üstüne çıkmıyor termal macun da Thermal Grizzly kullandım sıvı soğutmam da NZXT Elite Kraken 360.

Kardeşim aynı sorunu ilk aldıgım zaman yaşadım termal macun değiştim format attım BIOS sıfıralyıp güncelledim dereceyi 50 55 60 sabitledim üstüne çıkmıyor termal macun da Thermal Grizzly kullandım sıvı soğutmam da NZXT Elite Kraken 360.

Demek istediğiniz macun kaldıkça derece düşecek mi? BIOS güncellemesini macunu değiştirmeden önce yapmıştım. BIOS'tan fan ayarlarınıda kontrol ettim.

Hocam selam, sıvı soğutma pompası tam oturmamış olabilir mi?

Hocam benimde aklıma geldi 3-5 defa söküp tekrar taktım. Takamamış olma ihtimalim aklıma gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı