Termal macun değişim sonrası 91 derece olan işlemci 95 derece oldu

Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
104
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Benim dizustu bilgisayarim yaklawik 4 5 yillik. Yakin gunlerde bu saticidan Mastergel Maker aldim. Ama kutusu acilmisti. Macunun kullanilmamis olmasindan dolayi iade etmedim, 91 derece olan isiyi 95'e cikardi. Fazla surdum diye 2-3 kez silip yeniden surdum. (elimde izopropil alkol olmadigindan 96% etil alkol kullandim). Simdi Amazon'dan 7 dolara Cryofuze almayi dusunuyorum. Ama yine de bu macundan boyle bir şey beklemiyordum. Yardim edebilir misiniz bu konuda?
 
İşlemci soğutucusunun metal plakası işlemciye doğrudan temas ediyor mu diye kontrol edebilirsiniz.
 
Macun değişimi harici fan kısımlarında da gerekli bakım ve kontrolleri yaptınız mı? Acaba macundan değil de fanlarda oluşan bir problem nedeniyle ısı düşmemiş olabilir mi? Ayrıca ürünü hangi siteden satın aldıysanız linkini de iletir misiniz? Yani akla her şey geliyor. Şırıngayı kötü bir macunla bile geri doldurup tekrar satmaya kalkmış olabilirler.
 
Fandan tum pamuk ve tozlari temizledim. Oncekinden daha fazla hava ufledigini hiss ediyorum. Macun cok kati oldugundan birkac kez silip yeniden ince tabaka cektim.
 
Macunu ince tabaka olarak sürmen gerekiyor.
Isınma problemi için soğutma bloğunu, fanları, tozu ve fan hızını bahane edebiliriz.

Ne kadar kalın olursa olsun işlemci fanı sıkıştırınca ince oluyor ki zaten, ben bilmeden normal colgate diş macununu bir parmak sürmüştüm 1 hafta idare etmişti baktığımda fazla olan büyün diş macunu dışarıya fışkırtmıştı.
 
Mutfaktan iki tane pirinç tanesi al. O iki pirinç tanesi kadarını sürmeden-yaymadan sadece boncuk olacak şekilde CPU üzerine bıraksanız ve her seferinde sırayla vidaları 2'şer tur çevirek metal bloğu sabitleyin.
 
Çipin üzerine termal macunu sürerken yaydıysanız ve kalın sürdüyseniz bunu yaşamanız çok normal. Çipin ortasına pirinç tanesi kadar sürmeniz yeterli. Böylece pump out olma ihtimali azalır.
 

Geri
Yukarı