Termal Macun Değişim Sonrası Sistem Açılmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AliEfeGocmen

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2015
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Az önce soğutcumu çıkartıp (seıdon 120v) yeni aldığım xıgmatex xı-3 macunu sürdüm. Sürmeden önce işlemciyi çıkartıp altından tutmadan peçete ile nazikçe temizledim. Anakarta doğru şekilde yerleştirip soğutucuyu taktım. Anakartım MSİ Gaming 7 üzerinde speaker var ve bu zamana kadar hiç ses gelmedi. Daha sonra herşeyi taktım ve çalıştırdım. Önce 1 defa kısa bip sesi geldi daha sonra normal şekilde oturum açma sayfası geldi. Şifremi girip bekledim ancak o şekilde kaldı girmiyo. Sinirden ve sıkıntıdan ağlamaktan ölücem yardımcı olabliecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.(işletim sistemim windows 8.1 pro 64 bit orijinal olarak almıştım)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buzzer'dan çıkan seslerin anlamı olduğunu biliyorum.
Anlayan biri gelir şimdi.
Computer POST and beep codes

İnternette bi çözüm buldum.
Yabancı arkadaş bios sıfırlamayı öneriyor.
Denemekten zarar gelmez.
 
Son düzenleme:
Bilmiyorum sizin de başınıza gelmiş olabilir. Ben genede yardımcı olayım. Benimde ekrana görüntü gelmedi, termal macun değişiminden sonra. İşlemci pinler'i yamulmuş. Acaba böyle bir sorun olabilir mi? Kontrol edermisiniz? Birde anakart ile bağlayın. Görüntü yine gelmiyorsa içiniz biraz daha rahat etmeli bence. Ram'leri çıkarıp takmayı da deneyebilirsiniz.
 
Benimde bugün bilgisayarıma yeni termal macun aldım ve işlemciyi söküp güzelce sürdüm yanlarından taştı peçete ile temizledim.Taktım bilgisayarı açtım iyi güzel kullandım.1,5 saat sonra elektrik gitmiş gibi kapandı evde her şey çalışıyordu moniörde dahil acaba yanlış bişey mi yaptım diye korkuyorum kardeşim biri yardım etsin.
 
İşlemciyi'mi çıkardın büyük hata ettin pinler yamulmuş olabilir.
 
Büyük ihtimal pinler yamuldu. Hem termal macunu sürmek için işlemciyi çıkartma sebebinizi anlamadım. Çıkartmakla hata yapmışsınız.
 
Nasıl yanlış sürüldü ? Cpu soketimde 1 pin yamulmuş, düzelttim çalıştı. Ancak yinede servise yolladım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı