Termal macun değişimi FPS arttırır mı?

Arda_4707

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar masaüstü bir bilgisayarım var. Sistem özelliklerim:

Intel Celeron G1820 2.70 GHz.
AMD Radeon HD 8350.
4 GB RAM.
465 GB HDD.
Windows 7

Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi bu işlemciye termal macun yaptırsam nasıl olur, oyunlarda bir FPS artışım olur mu? Çünkü oyunlar normal çalışmıyor. Mesela sistemim kaldırmasına rağmen oyunlarda düşük FPS'ler alıyorum. Örnek verirsem prototype 1'de 1280x720 çözünürlükte düşük ayarlar 30-35 FPS alıyorum bu arada monitörüm daha yüksek çözünürlükleri destekliyor ama oyun kastığı için düşürüyorum. Bu arada daha önce hiç termal macun tarzı bir şey yaptırmadım. Ve so bir sorum olacak eğer işe yarayacak ise fiyatına göre büyük ihtimalle yaptıracağım sizce ne kadar tutar fiyatı? Cevaplarınızı bekliyorum. :)

Isınma kaynaklı bir performans düşüklüğü varsa termal macun yararlı olur. Sıcaklıklarınız ne durumda?

Hocam hiçbir şey açık değilken işlemci sıcaklığım 52 derece civarlarında. Birazdan oyun testide yapacağım.
Değerler bu şekilde.
prototypef_2021_08_22_16_57_09_092.png
prototypef_2021_08_22_16_57_11_106.png
prototypef_2021_08_22_16_57_16_977.png
prototypef_2021_08_22_16_57_39_707.png
prototypef_2021_08_22_16_58_36_410.png

Son düzenleme:
Hocam benim size önerim bir format atın bilgisayarınıza ardından bir BIOS güncellemesi yapın ben BIOS güncellemesi yaptığımda 100FPS bir artış almıştım belki siz de alırsınız.
BIOS güncelleme:Çözüldü: BIOS nedir, nasıl güncellenir?

Teşekkürler hocam kendim format atmayı bilmiyorum hep bilgisayarcılara yaptırıyorum aslında kendim de belki yapabilirim ama korkuyorum ya yanlış bir şey yaparsam diye. O konuda da yardımcı olur musunuz? Daha 13 yaşındayım o yüzden elimdeki bilgisayardan da olmak istemiyorum. :)
Ekran kartınız yeterli olmadığı için FPS'iniz düşüyor bence.

En düşük sistemli oyunlarda dahi kasıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı