Termal macun değişimi sonrası bilgisayar açılmıyor

DreamChaser06

Hectopat
RAM
2x4 GB RAM
Ekran kartı
ASUS GTX 770
Anakart
MSI Z95 Gaming 5
İşlemci
i5 4690
Merhaba bilgisayarın özellikle işlemcisinin sıcaklık değerleri çok fazlaydı. Intel'in stok soğutucusunun yerine kule tipi bir soğutucuya geçiş yaptım. Aynı zamanda termal macunu da yeniledim. Ekran kartını açıp onun da macununu yeniledim. İşlemler bittikten sonra bilgisayar bir açılıp bir açılmamaya başladı. Bilgisayar her türlü açılıyor fakat bazen şans eseri görüntü veriyor bazen vermiyor. Kendi inisiyatifine kaldı. Açıldığında saatlerce kullanabiliyorum. Yüksek sıcaklık değerleri de gitti. En az 30 derecelik bir inme bile yaşandı fakat her istediğimde bilgisayarı açamıyorum nedeni ne olabilir? Bilgisayarı sıfırlamak da istiyorum fakat Windows kurulurken yeniden başlatıyor sıkıntı çıkarabilir. Sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir?

Anladım hocam bilmediğim konuya bir şey demem bildiklerimi yazdım sadece.

Her şeye "öyle olsa şu olmaz mıydı" veya "şöyle olması gerekmez miydi" diyecekseniz neden konu açtınız? İnsanlar bir şeyler söylüyor, zahmet olmaz ve lütfedip denerseniz olur ki sonuç alırsınız. Elektronik cihaz bu, problem sabit olacak veya koşullu olacak diye bir kaide yok ki? Bir zahmet deneyin, işe yaramazsa yola o şekilde devam edelim.

Power supply de beni değiştir sinyali veriyor olabilir. İmkanlar dahilinde ise farklı bir psu da deneyin.

Yazdıklarınız statik elektriklenme varsa iş görür fakat hiç açılmaması gerekmez mi?

Kısa devre olursa açılmaz statik elektrikse prizden çekip BIOS pilini çıkarıp güç açma tuşuna basman statik elektiriği boşaltır ama kısa devreyse hangi elemanın arızalı olduğunu bulamalısın.

Sorun ekran kartında değil, CPU'yu iyi taktığına bir bak. Benim başıma da geldi anakarttan düz kontak yapıp açtım bilgisayarı. CPU temassızlık yaşarsa bilgisayar açılmaz.

Doğru söylüyor bende de işlemci tam oturmamisti bazen açılıyordu bazen açılmıyordu işlemciyi düzgünce yerine oturttum düzeldi. Yani arkadaşlarında dediği gibi bir şey kısa devreye sebep oluyor olabilir ayrıca bu kasa üzerinden gelen güç soketleri yerinden oynatmış olabilirsin ve PSU güç tuşunu kapatıp kasadan güç tuşuna basip tekrar Power'in enerjisi açıp deneyebilirsin ona da bir bak derim. Ekran kartı elle temasla hemen bozulan bir şey değil ancak statik elektrik sonuçta etkili olabiliyor.

RX6500xt taktığım zaman böyle olmuştu. Sorunu uzatma kablosusunu 16A olan bir kablo ile ve başka prize takarak çözmüştüm. Ayrıca pc deki tüm parçaları kabloları vb. Şeyleri çıkartıp da deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…